NOVAK DOMINIRAO PROTIV FUČOVIČA: Srbin moćnom igrom do polufinala Vimbldona!

A. Ilić

07. 07. 2021. u 17:07 >> 17:07

FANTASTIČAN tenis odigrali su Novak Đoković i Marton Fučevič u četvrtfinalu Vimbldona, a Srbin je slavio ubedljivo sa 3:0.

НОВАК ДОМИНИРАО ПРОТИВ ФУЧОВИЧА: Србин моћном игром до полуфинала Вимблдона!

Foto: EPA

U prvom setu furiozno je počeo Novak Đoković koji brzo dolazi do 5:0 i prilike da sa "nulom" dobije set protiv Fučoviča koj u tom periodu nije uspevao da se sabere. 

Nervoza je ušla u našeg tenisera koji je rivalu dozvolio potom da veže tri gema. Ipak, nije Novak dozvolio rivalu da se razgoropadi i ugrozi njegovo vođstvo dalje. 

U drugom setu preslikana igra kao u prethodnim mečevima kada je Novak igrao egal sa rivalom i nakon osam gemova dolazio do brejka. Potom je sigurnom igrom zaključio set. 

Ništa drugačije nije bilo ni u trećem setu u kome Novak dolazi rano do brejka, a potom rutinskom igrom privodi meč kraju i zasluženo slavi sa 3:0. 

Kroford Badž Haudi i Lejver 

Nole će u polufinalu igrati s boljim iz meča Hačanov - Šapovalov. Taj meč ušao je u peti set. 

TREĆI SET 6:3, 6:4, 6:4

6:4 - Kraj, Novak Đoković je u polufinalu nakon rutinske pobede nad Martonom Fučovičem

5:4 - Serviraće Đoković za meč u narednom gemu. 

5:3 - Tri brejk lopte ima Đoković. Prvu priliku ne koristi naš teniser. 

4:3 - Uvukla se nervoza u igru mađarskog tenisera Martona Fučoviča koji na početku sedmog gema pravi duplu servis grešku. Već u narednom poenu još jedno remek delo tenisa, a poen pripada Fučovič. Imao je Đokovićev protivnik gem loptu, ali srpski inat je proradio kod Đokovića koji još jednom dolazi do izjednačenja. Potom u narednom poenu briljantna igra Fučovića koji smanjuje na 4:3. 

4:2 - Agresivan početak Fučoviča, koji dolazi do dva vezana poena, uzvraća istom merom prvi teniser sveta. Marton dolazi do brejk lopte. Duga razmena odgovarala je Novaku koji izjednačuje. U narednom poenu servis viner za Novaka, a potom i gem. 

3:2 - Dobija sigurno svoj servis mađarski teniser. 

FOTO: Tanjug

3:1 - Đoković je loše odigrao volej na 15:0 i to na stranu Fučoviča, a Mađar užasno reaguje i šalje lopticu u mrežu. Dobrim volejem Novak dolazi do tri gem lopte. Koristi prvu i dolazi do velike prednosti pred samu završnicu meča. 

2:1 - Imao je Novak brejk loptu, ali je Marton Fučovič uspeo da se odbrani i na kraju upiše prvi gem u trećem setu. 

2:0 - Ubedljivo najlošiji početak gema Novaka Đokovića. Protivniku je dozvolio tri brejk lopte. Spasava prve dve odličnim servisima. Fantastično, spasava i treću Novak samouverenom igrom i skraćenom loptom. Iako je pomoćni sudija uzviknuo aut, nakon čelendža Đoković ponovo ima prvi servis, a loša reakcija donela je novu brejk loptu Fučoviču. Još jednom Novak pogađa snažan prvi servis koji tera rivala na grešku. Uspeo je Novak nakon skoro devet minuta da slomi otpor mađarskog tenisera, spasao je Nole čak četiri brejk lopti u gemu. 

1:0 - Preslikan početak prvog seta. Nole sa dve brejk lopte počinje gem, prvu koristi. 

FOTO: Tanjug

DRUGI SET 6:3, 6:4

6:4 - Treću duplu grešku u meču pravi Novak na početku 10. gema. Set loptu dobija na kraju bespoštedne borbe Novak i to skraćenom loptom. Fantastičnim servisom Đoković dolazi do 2:0. 

5:4 - Dve servis greške dale su nadu Đokoviću, ali je Fučevič potom sjajno odservirao za 30:30. Gem loptu ipak nakon greške rivala ima Novak Đoković. Vaš kao što je radio u prethodnim mečevima, Đoković i ovog puta lomi rivala u završnici seta te će u narednom gemu servirati za set. 

4:4 - Srpski teniser na svoj servis odigrao je sigurno i lako dolazi do gema. 

3:4 - Dva puta šalje Novak lopticu u mrežu, a to pomaže Fučoviču da dođe do dve gem lopte. Baš poput Novaka ni Mađar ne koristi prvu.  Preslikan šesti gem, samo što sada Fučović dobija svoj servis. 

FOTO: Tanjug

3:3 - Usledio je odgovor Novaka Đokovića koji dobija dolazi do dve gem lopte u šestom gemu, prvu nije iskoristio - dupla greška. Drugu koristi Srbin i dolazi do 3:3 nakon 31. minuta igre, iako je prethodni set završen za svega 42 minuta. 

2:3 - Dva vezana dobra servisa vraćaju Mađara u vođstvo. 

2:2 - Lavovska borba u drugom setu, izašao je Novak na 30:30 na mrežu, dijagonala Fučoviča ide u aut, novak ima gem loptu. Uspeva Mađar da se odbrani i dođe do izjednačenja. Dobija Đoković svoj servis na kraju uz manje probleme.

1:2 - Bio je ovo prvi gem u kome Marton na svoj servis nije spasavao brejk lopte.

1:1 - Razleteo se po terenu Fučovič, kao da vidimo drugog tenisera u drugom setu. Izašao je na mrežu i odbojkaški smečovao lopticu. Dolazi Đoković do gem lopte i izjednačenja. 

0:1 - Novi gem u kome Đoković ima dve brejk lopte, a po pravilu Fučovič spašava prvu. Drugu šalje Nole u aut, te dolazimo do izjednačenja. Nije Novak iskoristio četiri brejk lopte. 

FOTO: Tanjug

PRVI SET 6:3 

6:3 - Novi gem u kome Novak ima dve set lopte. Koristi Đoković prvu! 

5:3 - Zaigrao je znanto bolje Fučević i prvi poen uzima. Gem na Martonov servis ulazi u đus - prednost Novak. Egal u osmom gemu, po četvrti put igrači ulaze u izjednačenje. Na kraju gem lopta Martona Fučevića koji još jednom smanjuje prednost Đokovića. 

5:2 - Prvi poen u gemu dobija Fučovič, tri vezana Đoković, dolazi Srbin do dve set lopte. Dve neiznuđene greške Novaka Đokovića vraćaju rivala u gem. Fučovič dolazi do prednosti, a Novak biva vidno nervozan. Pet vezanih poena uzima Marton Fučovič koji vraća jedan brejk. 

5:1 - Od poslednjih šesnaest poena 13 je dobio Novak. Dobio je Marton prvi viner, a po treći putu  prvom setu Novak ima dve brejk lopte. Spasao je ponovo Novakov rival prvu loptu, ovoga puta duža razmena bila je naklonjena Fučeviču. Dva puta Novak šalje lopticu u mrežu. Prvi gem osvaja mađarski teniser. 

5:0 - Fantastičan servis gem, Novak Đoković ga dobija sa "nulom nakon 18 minuta igre Marton servira za ostanak u prvom setu. 

4:0 - Često Novak menja ritam, a to ne odgovara rivalu koji mu je ponovo dao dve brejk lopte. Marton spašava prvu. Ne spašava Fučovič da spasi i drugu. 

FOTO: Tanjug

3:0 - Tri poena vezuje Novak i potvrđuje brejk iz prethodnog gema. 

2:0 - Dva uvodna poena na servis mađarskog tenisera uzima Novak, nakon greške Fučoviča dolazi naš teniser do dve brejk lopte! Brejk! Novak Đoković kontroliše igru i od starta najavljuje dominaciju i u današnjem meču. 

1:0 - Prvi servis u meču imao je Novak Đoković. Dosta slajsova na početku gema, Nakon duge razmene Novak dolazi do gem lopte. Bez većih problema prvi teniser sveta osvaja uvodni gem. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SENZACIJA U MINHENU: Zverev izgubio od 106. tenisera sveta