ĐOKOVIĆ NASTAVLJA DA GAZI: Novak pobedio Kudlu i plasirao se u osminu finala Vimbldona

Č. V.

02. 07. 2021. u 16:08 >> 18:53

NOVAK Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Denisa Kudlu sa 6:4, 6:3, 7:6(6).

ЂОКОВИЋ НАСТАВЉА ДА ГАЗИ: Новак победио Кудлу и пласирао се у осмину финала Вимблдона

FOTO: AP

Dobar otpor svetskom broju jedan pružio je Amerikanac, ali više od časnog poraza nije mogao da izvuče na terenu jedan u kompleksu "Ol Ingland" kluba.

Ipak, Nole je bio bolji rival, posebno u drugom setu i zasluženo je slavio. Nije to bilo ubedljivo kao protiv Kevina Andersona, ali sasvim dovoljno da se savlada 114. igrač sveta.

Kudla je u glavni žreb trećeg grend slema ušao kroz kvalifikacije, ali treba reći da srpski as nikada u karijeri nije izgubio na grend slemu od kvalifikanta.

Prvi set bio je izjednačen sve do desetog gema. Tada je Novak stao na papučicu, dodao je gas i iskoristio prvu i jedinu brejk loptu u tom delu meča.

FOTO: AP

Drugi set je Đoković odigrao mnogo bolje, napravio je dva brejka, a mogao je još toliko. Ipak, i ta dva su bila dovoljna da na semaforu brzo stoji 2:0.

Najveći ispit na ovom meču za svetskog broja jedan bio je treći set u kome je Kudla bio taj koji je prvi napravio brejk i dugo je držao tu prednost. No, Nole je na kraju uspeo da vrati izgubljeno i slavi u taj-brejku.

Amerikanac je odlično počeo 13. gem, vodio je 0:3 i 1:4, ali nije imao snage da dobije bar jedan set na ovom meču, pa je Đoković 55. put stigao do ove faze takmičenja na jednom grend slemu, posle dva sata i 19 minuta igre.

Đoković će u osmini finala igrati protiv Kristijana Garina iz Čilea koji je specijalista za šljaku.

TREĆI SET: Đoković - Kudla 6:4, 6:3, 7:6(7)

7:6 - Dobio je Đoković meč posle sjajnog taj-brejka.

6:6 - Uspeo je Novak da odvede set u taj-brejk. Sigurno i bez problema je uspeo da dobije gem.

5:6 - Nije se dao Denis, oezbedio je taj-brejk i sada je na Đokoviću da uradi isto i odvede treći set u odlučujući 13. gem.

5:5 - Sjajno je Nole odradio gem koji je morao da dobije, nije protivniku dozvolio nijedan poen.

4:5 - Prekida seriju rivala Amerikanac i dobija gem. Đoković je taj koji sada servira da ostane u setu.

4:4 - Treći vezani gem za Novaka i sada dva dele najboljeg na planeti od pobede i plasmana u četvrto kolo.

3:4 - Uspeo je Đoković. Čuveni sedmi gem i brejk za svetskog broja jedan. Sada je na Noletu da najpre potvrdi brejk, a onda i da meč privede kraju.

FOTO: AP

2:4 - Ekspresan gem za Novaka, dobio ga je sa nulom i možda je pravo vreme da se pritisne servis protivnika.

1:4 - Ne posustaje Amerikanac u trećem setu. Dobio je još jedan svoj gem i za sada dobro čuva prednost stečenu na početku ovog segmenta.

1:3 - Srbin se upisao na semaforu u trećem setu, prekinuo je seriju rivala koja je iznosila tri vezana gema.

0:3 - U odličnom ritmu je Kudla. Ekspresno je potvrdio brejk i sada je najbolji teniser sveta taj koji juri rezultat.

FOTO: Tanjug/AP

0:2 - Loš gem je odigrao Đoković. Kudla je napravio brejk, a Novak je gem okončao duplom servis greškom - četvrtom na meču.

0:1 - Kudla je dobio prvi gem u trećem setu. Bilo je 30:30 posle dve vezane duple servis greške, ali srpski as nije uspeo da napravi brejk.

DRUGI SET: Đoković - Kudla 6:4, 6:3

6:3 - Nije bilo problema za Đokovića, sjajnim forhend vinerom je dobio drugi segment meča i jedan mu nedostaje da se plasira u osminu finala Vimbldona.

FOTO: AP

5:3 - Imao je Nole sve set lopte i priliku da na servis rivala okonča drugi set. Ipak, izvukao se Amerikanac i uspeo da produži ovaj deo meč, bar za još jedan gem.

5:2 - Neverovatna enerija Đokovića. Spasao je brejk loptu, a potom kada je dobio gem burno proslavio osvajanje istog. Odličan tenis igra Novak u ovim trenucima.

4:2 - Prekinuo je lošu seriju Kudla. Dobio je svoj servis gem nakon što je izgubio tri vezana.

4:1 - Ono što nije uspeo Denis, jeste Nole - potvrdio je brejk i dva gema ga dele od osvajanja drugog seta. Ekspresno je dobio peti gem drugog dela meča, rivala je ostavio na nuli.

FOTO: Tanjug/AP

3:1 - Amerikanac nije uspeo da potvrdi brejk, pošto mu je Novak još jednom oduzeo servis i ponovo je stekao osetniju prednost i naterao 114. igrača sveta da juri rezultat.

2:1 - Uzvratio je Kudla. Novak je odigrao možda i najlošiji gem od početka turnira - nije osvojio nijedan poen u ovom gemu.

2:0 - Odmah Novak pravi brejk na startu drugog dela. Sada je sve u rukama svetskog broja jedan. Ovo je Đokoviću četvrti vezani gem.

1:0 - Đoković je drugi set otvorio sigurno - nije izgubio nijedan poen. Dobio je i jedan poklon, pošto je Amerikanac imao čistu poziciju, ali je loptu poslao daleko van terena.

PRVI SET: Đoković - Kudla 6:4

6:4 - Pojačao je Nole kada je bilo najpotrebnije i to je dalo rezultat. Servirao je Kudla za set, Đoković došao do dve brejk lopte, prvu je iskoristio i došao do prednosti.

5:4 - Igra dobro Kudla, ali igra i Novak. Srbin je takođe veoma siguran kada servira i ovo je za sada pravi meč na travi, pošto nema brejk prilika.

4:4 - Ne posustaje Denis. Još jedan gem je dobio sa nulom. Momak koji je rođen u Ukrajini je do sada izgubio samo dva poena na svoj servis.

4:3 - Sedam gemova je odigrano, a još uvek niko od dvojice tenisera nije imao priliku za brejk. Zanimljivo je to da se nijedan gem nije igrao ni na razliku.

FOTO: Tanjug

3:3 - Sjajno igra Kudla na početku meča. Nije se Amerikanac uplašio prvog tenisera sveta i za sada pruža odličan otpor i ne dozvoljava Đokoviću da mu pripreti kada sevira.

3:2 - Bilo je 15:30 za Denisa, ali onda je Noletu u pomoć stigao servis i naš as je uspeo da dobije gem u kome rivalu nije dozvolio priliku da ga ugrozi.

2:2 - Jako dobar gem odigrao je Amerikanac. Nije Đokoviću dozvolio nijedan poen. Dobro na početku meča igra 114. igrač na ATP listi.

2:1 - Bilo je malo problema. Ipak, srpski as je pronašao najbolja rešenja onda kada je to bilo najpotrebnije. Najbolji teniser sveta je gem završio servis vinerom.

1:1 - Uzvratio je Kudla. Čak je i lakše nego Đoković osvojio svoj servis gem. On je rivalu dozvolio samo jedan poen.

1:0 - Ubedljivo i lako je Nole dobio uvodni gem na ovom meču. Istina, napravio je i jednu duplu servis grešku, ali nije bilo problema da se dobije gem. Takođe, odservirao je i dva asa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja