KREJČIKOVA OSVOJILA PRVU GREND SLEM TITULU: Čehinja živi teniski san, u finalu pobedila Pavljučenkovu

Novosti online

12. 06. 2021. u 17:30

ČEŠKA teniserka Barbora Krejčikova osvojila je Rolan Garos, pošto je danas u finalu savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 6:1, 2:6, 6:4.

КРЕЈЧИКОВА ОСВОЈИЛА ПРВУ ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛУ: Чехиња живи тениски сан, у финалу победила Пављученкову

FOTO: AP/Tanjug

Čehinji je ovo prva grend slem titula u karijeri. Nema sumnje da živi najlepši san i pokazala je da radom može sve da se ostvari.

Trenutno 33. igračica sveta će od ponedeljka ostvariti najbolji plasman u karijeri. Ona će biti na 15. mestu na WTA listi.

Takođe, Krejčikova je zaključno sa Rolan Garosom u seriji od 12 uzastopnih trijumfa, pošto je pre pariskog grend slema osvojila turnir u Strazburu.

Što se ovog meča tiče Čehinja je fantastično odigrala prvi set. Dobila je svaki gem na servis protivnice i ostavila je na samo jednom osvojenom gemu.

Ipak, probudila se Ruskinja u drugom setu. Došla je do vođstva od 1:5, malo se probudila 25-godišnjakinja iz Brna, ali uspela je da osvoji još samo jedan gem.

EMOCIJA Trenutak kada je Krejčikova osvojila Rolan Garos/FOTO: AP/Tanjug

U trećem setu je viđena velika borba, a Krejčikova je ključni brejk napravila u sedmom gemu, što joj je omogućilo da slavi u ovom meču posle jednog sata i 55 minuta igre.

Podsetimo, Krejčikova ima priliku da osvoji i titulu u dublu na Rolan Garosu. Ona sutra u finalu zajedno sa Katarinom Sinijakovom igra protiv Betani Matek-Sends (SAD) i Ige Švjontek (Poljska).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a