ĐOKOVIĆ U POLUFINALU ROLAN GAROSA: Novak srušio nezgodnog Beretinija i zakazao novi klasik sa Nadalom

Novosti online

09. 06. 2021. u 19:29 >> 23:49

NOVAK Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa i zakazao je duel sa Rafaelom Nadalom. On je slavio protiv Matea Beretinija sa 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5.

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА: Новак срушио незгодног Беретинија и заказао нови класик са Надалом

FOTO: AP

Sjajan meč gledali smo na terenu "Filip Šatrije" - odličnih tri sata i 32 minuta igre. Bilo je svega u ovom duelu, čak i prekida meča sredinom četvrtog seta zbog toga što publika nije htela da napusti tribine.

Đoković je odigrao dva odlična seta i hitao je ka sigurnoj pobedi od tri seta. Ipak, Beretini je podigao nivo igre u trećem setu, posebno ga je servis služio sjajno i odveo je taj deo susreta u taj-brejku. Imao je tada prvi reket sveta sa 5:4, ali je napravio dve greške koje nisu svojstvene njemu, obe lopte su završile u mreži.

Četvrti set je protekao u dominaciji Srbina. Meč je počeo sa publikom koja je nešto pre ponoći morala da napusti tribine. Duel je posle prekida nastavljen i Novak je nastavio da pritiska momka iz Rima.

Na kraju je Đoković napravio brejk u 12. gemu i to mu je omogućilo da zakaže novo 11. polufinale u karijeri na pariskom grend slemu.

FOTO: AP

Najbolji teniser sveta igraće protiv kralja šljake i ovog turnira Rafaela Nadala koji je Rolan Garosu ima skor 105:2.

To će njima biti 58. međusobni okršaj - Đoković trenutno vodi u pobedama sa 29:28. Treba reći i da Nole Španca nije pobedio na najsporijoj podlozi od 2016. godine kada je slavio u finalu Mastersa u Rimu, ali Novak u ovom duelu ima izgledne šanse za trijumf.

Drugo polufinalni par čine Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

ČETVRTI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5

7:5 - Kraj sjajnog meča. Na kraju je napao sevis Beretinija i uspeo je da slavi i zakaže duel sa Rafaelom Nadalom.

6:5 - Lako do gema dolazi Đoković. Srbin je sada obezbedio taj-brejk. Inače, Novak dobro servira u ovm momentima - odnos u as servisima je 12-10 za Italijana.

5:5 - Nije bilo pritiska na servis Italijana. Lako je dobio najvažniji gem za njega u ovom setu i borba se nastavlja.

5:4 - Ekspresno Đoković dolazi do gema. Delovalo je da je trajao manje od minut i sada je veliki pristisak na momku iz Rima.

4:4 - Neda se Beretini. Umalo da od gotovog napravi veresiju. Imao je 40:0, Đoković je stigao do 40:40, ali više od toga nije mogao.

4:3 - Lako je Novak dobio gem. Deluje ipak da ima malo krvi na Novakovoj levoj šaci, no čini se da mu to neće predstavljati problem da neometano nastavi meč.

3:3 - Beretini nije posustao posle pauze. Nastavio je dobro da servira, Đoković je imao brejk šansu, ali je nije iskoristio. Novak je uplašio navijače na kraju gema - krenuo je za jednom lopticom, okliznuo se, ali na svu sreću na vreme je ispustio reket i prošao je bez ozbiljnije povrede.

FOTO: AP

3:2 - Još jedan problematičan gem za Đokovića. Opet se igralo na razliku i opet se Srbin izvukao. Dva puta uzastopno je Mateo poslao loptu u mrežu. U ovom momentu meč je prekinut. Igrači su bili prinuđeni da napuste teren, jer navijači ne žele da odu sa tribine, iako moraju pošto je u Francuskoj trenutno na snazi policijiski čas.

2:2 - Strašan gem je odigrao Italijan. Dobio ga je veoma brzo i ostavio je protivnika na nuli. Fantastično servira Rimljanin u ovim trenucima.

2:1 - Krenule su da sevaju paralele, jednom sjajnom bekend paralelom je najbolji igrač sveta završio treći gem i ponovo došao do prednosti.

1:1 - Bilo je 30:30 na servis momka iz Rima. Ipak, tada je Beretini pronašao prvi servis i sa dva asa uspeo da reši gem u svoju korist.

1:0 - Igralo se na razliku na servis srpskog tenisera. Ipak, Novak je bio bolji i poveo je u četvrtom delu meča. Sada je Italijan taj koji mora da juri prednost.

TREĆI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5)

6:7 - Uspeo je Beretini da smanji rezultat, iako je Novak imao sve u svojim rukama. Vodio je Srbin 5:4 i dva puta servira, ali je tada dve loptice poslao u mrežu, pa se ovaj meč nastavlja.

FOTO: AP

6:6 - Kao i Mateo i Nole je obezbedio taj-brejk. U prethodnom meču protiv Lorenca Muzetija najbolji igrač sveta je izgubio oba.

5:6 - Obezbedio je Beretini taj-brejk, taj zadatak je sada ispred Novaka. Ako i Srbin bude uspešan 13. gem će odlučivati o ishodu trećeg seta.

5:5 - Nije bilo problema za Đokovića. Servirao je za ostanak u setu i uradio je to na impresivan način, opet rivalu nije prepustio nijedan poen.

4:5 - Iz nezgodne situacije se izvukao Rimljanin - servis mu je priskočio u pomoć. Bila je brejk lopta za Novaka, ipak nije uspeo da je iskoristi naš as.

4:4 - Dobio je Mateo uvodni poen osmog gema, ali je to bilo sve od njega. Đoković je opet sigurnim servisima došao do izjednačenja.

3:4 - Ne posustaje ni Italijan. Drži svoj servis i odbija da dozvoli Srbinu da napravi brejk i tako praktično reši meč.

3:3 - Deluje da Beretini ne može da napravi brejk, pošto je Đoković toliko ubedljiv kada servira. Još jedan gem dobio je 34-godišnjak iz Beograda sa nulom.

2:3 - Ne predaje se Mateo. Momak iz Rima je uspeo da dobije još jedan svoj gem i pokušaće da ugrozi servis srpskog asa.

FOTO: AP

2:2 - Pokušavao je Italijan, imao je 30:30, ali je Nole u najvažnijem trenutku pojačao i ponovo poravnao rezultat u trećem segmentu meča.

1:2 - Drži se Beretini i za sada odoleva. Odigrana su tri gema u trećem setu - još uvek nema ni prilika da se nekom od igrača oduzme servis.

1:1 - Turbo Novak. Još jedan gem sa nulom dobio je svetski teniski broj jedan. Trenutno 9. igrač na ATP listi nema rešenja za igru Đokovića.

0:1 - Italijan je dobio prvi gem trećeg seta. Igralo se na razliku, ali brejk prilika za Srbina nije bilo.

DRUGI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2

6:2 - Lako, efikasni i brzo. Novak je ubedljivo dobio drugi set i nalazi se na korak od duela sa Rafaelom Nadalom.

5:2 - Imao je Beretini priliku da dovije gem, ali mu Nole to nije dozvolio i Đoković dolazi do dva brejka prednosti.

4:2 - Zapretio je Italijan koliko-toliko. Igralo se na razliku, no prvi igrač sveta nije dozvolio brejk šansu rivali u potvrdio je prednost stečenu u prošlom gemu.

3:2 - Atomski tenis sada igra Đoković. Uspeo je da napravi brejk i ako je suditi po dosadašnjem toku drugog seta, ovo bi trebalo da bude dovoljno da Nole povede sa 2:0.

2:2 - Serija Novaka kada servira je 12:0 kada su poeni u pitanju. Beretini trenutno nema rešenja za servis gemove srpskog asa.

1:2 - Nije dozvolio rivalu Mateo da ga ugrozi. Dibo je još jedan realtivno lak gem i sada je Đoković taj koji juri rezultat.

FOTO: AP

1:1 - Uspostavio je Srbin kontrolu na svoj servis. Drugi vezani gem dobija sa nulom, tako su obojica ubedljivo počeli drugi deo meča.

0:1 - Siguran početak Beretinija. Počeo je gem duplom greškom, no brzo se podigao i poveo u drugom delu.

PRVI SET: Đoković - Beretini 6:3

6:3 - Najlakši gem dobio je Srbin. Nije rivalu dozvolio nijedan poen, a set je završio prelepom forhend paralelom.

5:3 - Sačuvao je servis Italijan. Ipak, sada je sve u rukama najboljeg na svetu koji ima priliku da svojim servisom reši prvi set.

5:2 - Opet je Beretini imao brejk loptu. Ishod je bio isti kao i prethodna tri puta. Đoković se ponovo izvukao i Mateo u sledećem gemu servira za set.

4:2 - Uspeo je Italijan da prekinu seriju Novaka. Dobio je Beretini gem i praktično sprečio gubitak prvog seta.

4:1 - Treći vezani gem osvaja Đoković. Ovo je prvi njegov gem kada je servirao, a da rivalu nije dozvolio brejk priliku. Istina igralo se na razliku, no do brejk šanse za Italijana nije došlo. Ovo je do sada u meču najduži gem, trajao je preko osam minuta.

3:1 - Beretini nije iskoristio svoje brejk lopta, ali Novak svoju drugu jeste. Odlično je Srbin riternirao i to mu je omogućilo da prvi stekne prednost brejka.

FOTO: AP

2:1 - Ponovo se svetski broj jedan suočavao sa brejk loptom rivala i opet je ishod bio isti. Za sada Beretini pruža dobar otpor najboljem na planeti.

1:1 - Mnogo lakše je svoj servis gem dobio Beretini i izjednačio rezultat. Servis je važno oružje visokog momka iz Rima.

1:0 - Uspeo je Nole da se izvuče iz teške situacije. Imao je Italijan brejk loptu, ali je tada servis došao u pomoć i sa dva asa prvi igrač sveta je dobio uvodni gem.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice