VELIKA STVAR ZA SRBIJU VK Novi Beograd organizator tri Fajnal-ejta i vlasnik vajld karte za naredne dve Lige šampiona

Slobodan Krstović

18. 04. 2021. u 09:00

KREM evropskog klupskog vaterpola vraća se u Beograd. Za to je najzaslužniji Novi Beograd, koji je pre tri dana potpisao ugovor sa LEN o organizaciji F8 Lige šampiona, od 2021. do 2023. godine.

ВЕЛИКА СТВАР ЗА СРБИЈУ ВК Нови Београд организатор три Фајнал-ејта и власник вајлд карте за наредне две Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Tim sa 11. aprila nije omelo ni saznanje da ove sezone na završnici od 3. do 5. juna neće učestvovati nijedan srpski klub. Ali, su zato dobili vajld kartu i sigurno mesto među osam u naredne dve godine.

- Uradili smo veliku stvar za srpski klupski vaterpolo.Zahvalni smo gradu Beogradu, Vladi Srbije, MOS, SSS, OKS, VSS bez čije pomoći ne bismo dobili domaćinstvo. Poslednjih sezona nemamo predstavnika u Ligi šampiona, a pre toga Crvena zvezda i Partizan nisu osvojili ni bod, što je poražavajuće za najtrofejniji sport. Učinićemo sve sa VSS i Vladom Srbije da se to više ne dogodi - naglasio je na pres-konferenciji predsednik Novog Beograda Goran Mandić.

Prvi čovek Novobeograđana podsetio je da je ove sezone napravljen veliki iskorak u klupskom vaterpolu, da je Radnički osvojio Regionalnu ligu i stigao do četvrtfinala Evrokupa, da je Crvena zvezda igrala polufinale Evrokupa, a da je njegov klub u istom takmičenju zaustavljen u osmini finala.

- Vratili smo Beograd i Srbiju na svetsku i evropsku vaterpolo mapu. U naredne tri godine najbolji vaterpolo igraće se u našoj prestonici. Zajedno sa VSS i Vladom učinićemo sve da turnir organizujemo na najbolji mogući način - podvukao je Mandić.

Završni turnir ove godine odigraće se na "11. aprilu" bez publike, u takozvanom mehuru. Mandić očekuje dolazak klubova iz sedam zemalja. O detaljima nije mogao da priča, jer je ugovor sa LEN potpisan pre tri dana.

Zadovoljstvo nije krio ni generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan, koji je podsetio da je Beograd u poslednjih deset godina organizovao F4 Lige šampiona 2013, Evropsko prvenstvo 2016. i finalni turnir Svetske lige 2019. godine:

- Mi se nadamo da će još jedan ili čak dva kluba zajedno sa Novim Beogradom igrati na završnici. Svedoci smo i da se finansijski stabilizuju i Savez i klubovi. Kao suorganizatori pomoći ćemo da se turnir održi na najvišem mogućem nivou - rekao je Marijan...

PREGOVORI SA POJAČANjIMA U TOKU


POSLEDNjIH dana priča se i da će Novi Beograd stvoriti moćan tim za Ligu šampiona. Već je dogovoreno sa Duškom Pijetlovićem, Drašovićem, Grkom Vlaholopulosom. Pominju se i Mandić, Jakšić...
-Pregovori su u toku. Ali, sezona još nije završena. Maksimalno smo fokusirani na završnicu šampionata, jer želimo da osvojimo prvu trofej u sezoni. Kada formiramo ekipu za narednu sezonu na vreme ćemo vas informisati - istakao je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)