MINISTAR UDOVIČIĆ NA FORUMU MLADIH UN: "Prepreke izazova nisu izgovori, već motiv da pokažemo snagu tima mladih"

Novosti online

07. 04. 2021. u 21:25 >> 21:35

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na najvećem omladinskom forumu mladih Ujedinjenih nacija EKOSOK (EKOSOC), koji tradicionalno deseti put zaredom okuplja nadležne ministre, predstavnike stalnih misija država članica, privatnog sektora, UN agencija i omladinske delegate iz celog sveta. Forum predstavlja globalnu platformu Ujedinjenih nacija za dijalog o rešenjima izazova koji utiču na dobrobit mladih.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ НА ФОРУМУ МЛАДИХ УН: Препреке изазова нису изговори, већ мотив да покажемо снагу тима младих

FOTO: MOS

U svom obraćanju ministar Udovičić istakao je da je Republika Srbija i prethodne godine kontinuirano pružala neposrednu podršku omladinskom sektoru za dalji razvoj i usavršavanje i ukazao na neizmeran značaj angažovanja mladih, koji su tokom pandemije donirali veliki broj volonterskih sati i time bili najbolji primer humanosti i solidarnosti.

„Mladima širom sveta želim da zahvalim što su bili oličenje solidarnosti i humanosti i što su ponovo podsetili svet da su baš oni njegova pokretačka sila. Želeo bih da pozovem mlade da ne dozvolimo da prepreke koje nas okružuju postanu izgovor, već da ih pretvorimo u motivaciju, da se ujedinimo i pokažemo da je snaga tima mladih takva i tolika da pobedi sve izazove i iskušenja u borbama sadašnjosti i ciljevima za budućnost”, istakao je na kraju svog govora ministar Udovičić. 

Ove godine, zbog preporučenih mera zaštite i očuvanja zdravlja svih učesnika, najveći omladinski forum je održan u onlajn formatu.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)