OGLASILI SE SLOVENCI: Momci su vrištali od bolova, trčali su u toalet kao da im je život u pitanju

Novosti online

25. 01. 2021. u 17:44

RUKOMETNA reprezentacija Slovenije završila je učešće na Svetskom prvenstvu nakon remija sa domaćinom Egiptom (25:25). Posle utakmice bili su besni na suđenje, a otkriveno je bilo i da su otrovani hranom.

ОГЛАСИЛИ СЕ СЛОВЕНЦИ: Момци су вриштали од болова, трчали су у тоалет као да им је живот у питању

Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany/POOL

Opisali su šta se sve događalo. Igrači su čak i vrištali od bolova.

- Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta, zaista objektivno i preko noći, pre naše ključne utakmice protiv Egipta našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili - rekli su iz Saveza, pa dodali:  

- Mogli bi da zapišemo šta nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom. Tokom ionako kratkih priprema, ali ovaj deo bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo da propustimo događaje uoči, tokom noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovaj nivo takmičenja nedostojno loše organizovanog Svetskog prvenstva.

Predsednik Rukometnog saveza Slovenije Goran Cvijić takođe je imao šta da kaže:

- Sve u svemu, to samo dodatno demonstrira nejasnu organizaciju prvenstva. U stvari, imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih s Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu. Posle utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravstva nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način na koji radi - rekao je Cvijić.

Iz Saveza su detaljno opisali sve što im se dešavalo pre utakmice.

- Čak 12 igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio "virus". Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bolova i prevezen je nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založi za sebe, za momke, za plasman u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu. Pokazaćemo na kakvom smo testu u sledećim takmičenjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine. Naši problemi odgovornim nisu bili preterano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva - stoji u zaključku saopštenja.

Podsetimo, Slovenija je takmičenje okončala na trećem mestu grupe 4 iza Švedske i Egipta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina