SUBOTICA ODABRALA: Davor Štefanek je sportista godine

J. L.

28. 12. 2020. u 16:02

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici danas je održana je tradicionalna akcija "Sportista godine".

СУБОТИЦА ОДАБРАЛА: Давор Штефанек је спортиста године

FOTO: Tviter/VanjaUdovičić

Žiri sastavljen od nekadašnjih nosilaca ovih priznanja doneo je odluku da epitet najboljeg sportiste Subotice ponesu gimnastičari Filip Kulić (pionir) i Nina Šabić (juniorka), kao i rvač Davor Štefanek, dok je najbolji klub Teniski klub "Spartak".

Njima su danas uručena priznanja, dok će pojedincima od 4. do 10. mesta priznanja biti uručena naknadno.

Ove godine svečanost je održana u skromnijem izdanju, u skladu sa epidemiološkim merama. Priznanja su preuzeli prva tri rangirana pionira, juniora i seniora, zatim predstavnici sportskih kolektiva i dobitnici priznanja za jubileje i vanredne rezultate.

Dobitnicima priznanja obratili su se predsednik Skupštine grada Balint Pastor i gradonačelnik Stevan Bakić.

- Drago mi je što i ovu kalendarsku godinu na izmaku zaključujemo svečanim proglašenjem najboljih sportista u akciji koja ima dugu tradiciju. Subotica se oduvek ponosila sportom i sportistima, pa ne čudi što nosimo epitet "grad sportova"  - istakao je gradonačelnik Bakić i dodao:

- Zahvaljujem se Vladi Srbije koja je kroz program podrške finansijski pomoglo sedam sportskih kolektiva iz našeg grada, koji će verujem racionalnoim upotrebom tih sredstava podići nivo rada. Čestitam svim sportistima koji su ove godine zaslužili nagrade ali i svima onima koji nisu na rang listama. Najviše pohvala zaslužuju Teniski klub "Spartak", kao najbolji klub Subotice i po osmi put najbolji sportista Davor Štefanek. Naš svetski šampion i olimpijski pobednik oprostio se od takmičarske karijere a verovatno nema boljeg načina da mu se Subotica oduži za sve radosti koje nam je priredio i da mu poželi sreću u daljem sportskom radu, od priznanja "Sportista godine".

U uzrastu pionira najviše glasova dobio je gimnastičar Filip Kulić, a iza njega redom slede Mateja Borojević (džudo), Nenad Zakić (jedrenje), Jana Mut (plivanje), Aleksandra Saulić (dizanje tegova), Sergej Čipak (veslanje), Mateja Pižurica (boks), Nikolina Perčić (biciklizam), Nebojša Obradović (rvanje) i Marija Rajić (ženski fudbal).

Kod juniora prvo mesto na osnovu glasova žirija osvojila je gimnastičarka, a njeno ime je Nina Šabić. Odmah iza nje, redom idu Nikolina Đorđević (veslanje), Mark Perčić (biciklizam), Lazar Milićević (tenis), Kristina Boja (jedrenje), Nora Bognar (sportsko penjanje), Patrik Heder (dizanje tegova), Marko Kopunović (rvanje), Petra Čajkaš (plivanje), Aleksa Đurasović (fudbal) i Maksim Puškar (atletika).

Za najboljeg sportistu Subotice po glasovima žirija ponovo je proglašen rvač Davor Štefanek, koji danas zbog poslovnih obaveza nije mogao da prisustvuje svečanosti, zatim slede redom Kristijan Juhas (tenis), Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Lazar Tufegdžić (fudbal), Violeta Slović (ženski fudbal), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Leona Rogić (umetničko klizanje), Nikolina Radaković (dizanje tegova), Jovica Spajić (ultramaraton) i Sebastian Nađ (rvanje).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere