LOŠE VESTI ZA "ORLOVE": Rukometaši Srbije bez specijalne pozivnice za SP 2021. godine

Beta

10. 07. 2020. u 16:00 >> 16:16

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije dobila specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu od Međunarodne rukometne federacije (IHF)

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ОРЛОВЕ: Рукометаши Србије без специјалне позивнице за СП 2021. године

Foto EPA

Muška rukometna reprezentacija Srbije nije dobila specijalnu pozivnicu za Svetsko prvenstvo 2021. godine u Egiptu od Međunarodne rukometne federacije (IHF).


IHF je specijalne pozivnice za SP naredne godine u konkurenciji muškaraca dodelila selekcije Rusije i Poljske, koje su dobile priliku da igraju na narednom velikom takmičenju u konkurenciji sedam reprezentacija koje su podnele zahteve za tako nešto, među kojima je bila i Srbije.

Svetsko prvenstvo 2021 biće održano od 13. do 31. januara naredne godine, na kom će ucestovati domaćin Egipat, aktuelni svetski prvak Danska, dok će iz Afrike će učestovati Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko, Tunis, azijski kontinet će predstavljavti Bahrein, Japan, Katar, Republika Koreja.

Južna i Centralna Amerika imaće tri selekcije Argentina, Brazil i Urugvaj.

Iz Evrope, pored Dasnske, plasman su obezbedile Austrija, Belorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugalija, Španija, Slovenija, Švedska, kao i Poljska i Rusija, koje su dobile "vajld kard".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije