Rukometaši dobijaju rivale u kvalifikacijama za EP: Srbija iz drugog šešira gleda ka Mađarskoj i Slovačkoj

S. Krstović

16. 06. 2020. u 09:25

Naši rukometaši će danas (17.00) u Beču saznati s kim će se boriti za odlazak na EP od 13. do 30. januara 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

Рукометаши добијају ривале у квалификацијама за ЕП: Србија из другог шешира гледа ка Мађарској и Словачкој

Foto: EPA

Na žrebu u austrijskoj prestonici "orlovi" će biti u drugom šeširu, tako da u grupi sigurno neće biti sa: Austrijom, Belorusijom, Portugalijom, Severnom Makedonijom, Rusijom, Crnom Gorom i Holandijom. Evropska federacija je odlučila da sa Srbijom u grupi ne može da bude selekcija tzv. države Kosovo, koja je u četvrtom šeširu.


U prvom šeširu su: Norveška, Švedska, Danska, Nemačka, Francuska, Slovenija,Češka, Island, u trećem su: Švajcarska, Litvanija, Rumunija, BiH, Ukrajina, Letonija, Poljska, Belgija, a u četvrtom: Finska, Italija, Turska, Izrael, Estonija, Grčka, Farska Ostrva i reprezentacija tzv. države Kosovo.


I na ovom EP učestvovaće 24 selekcije. Reprezentacije će biti podeljene u osam grupa. Prve dve, kao i četiri najbolje plasirane ekipe, izboriće učešće na šampionatu u Mađarskoj i Slovačkoj. Osim domaćina direktan plasman izborili su aktuelni šampion Španija i finalista Hrvatska.


Srbija je na nedavnom EP zauzela 20. mesto, zbog čega je Nenad Peruničić podneo ostavku na mesto selektora, a reprezentaciju preuzeo Španac Toni Đerona. Prvo kolo je 4. i 5. novembra, a šesto 2. maja 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)