NE ODUSTAJEMO OD FAJNAL-EJTA: Odbojkašice sutra putuju na drugi turnir Lige nacija u Braziliji

S. Krstović

09. 06. 2023. u 22:21

KOFERI su ponovo spakovani. Odbojkašice posle nekoliko dana rada u Beogradu sutra ujutro preko Istanbula i Sao Paola putuju za Braziliju, gde će od srede do nedelje na turniru drugog vikenda Lige nacija da odmere snage sa Japanom, Brazilom, Tajlandom i Hrvatskom. Posle neuspešnog vikenda u Antaliji, gde su doživele čak četiri poraza, svetske prvakinje moraju da počnu da pobeđuju ukoliko žele da igraju na F8 od 12. do 17. jula u Arlingtonu (SAD).

НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ФАЈНАЛ-ЕЈТА: Одбојкашице сутра путују на други турнир Лиге нација у Бразилији

foto nikola skenderija

- Bez obzira na snagu rivala pobeda je uvek imperativ. Imamo kvalitet da stanemo na crti svakoj reprezentaciji bilo gde, pa i sada u Braziliji. Sastaćemo se sa veoma kvalitetnim selekcijama, ne zavarava nas ni to što Hrvatska prvi put igra u Ligi nacija. Verujem da možemo da iz svakog meča izađemo kao pobednice - ističe tehničarka Srbije Slađana Mirković.

Zlatne devojke priznaju da im nije bilo lako posle Antalije, jer nisu navikle da četiri puta zaredom napuštaju teren pognute glave. Zato veruju da će crnu seriju prekinuti u Braziliji.

- Bilo nam je teško, nismo ni mi, kao ni nacija, navikle da gubimo. Sigurno je da sada samopuzdanje nije na najvišem nivou, ali smatram da smo dovoljno jake da izađemo iz ovoga i da nastavimo dalje. Istina je i da smo dobile nove lekcije, ali uči se celog života. Uvek verujemo u sebe, trudićemo se da sačuvamo atmosferu, da ostanemo pozitivne i nadam se da će nam se želje u Brazilu ispuniti - kaže Mirkovićeva,

Ne zaboravimo da Maja Ognjenović nije igrala prošle godine, da je Tijana Bošković preskočila Ligu nacija, pa su bile treće u atraktivnom takmičenju...Naše su trenutno 13. bez pobeda sa samo dva boda. Četvrte Brazilke i šeste Japanke imaju tri pobede, a osme Tajlanđanke dve. Jasno je da moraju da pobeđuju, jer ih svaki poraz udaljava od cilja

- Ipak smo donekle podmlađene. Par igračica su stasale da pomognu ekipi. Smatram da imamo dovoljno iskustva da možemo da iznesemo sve ovo. Borićemo se do kraja, znamo da igramo pod pritiskom, nikako ne odustajemo od fajnal-ejta u Arlingtonu - podvlači Slađana.

Ipak, ove godine je najvažnije izboriti plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

- Do kvalifikacionog turnira u Turskoj ima dosta. Prvo smo fokusirane na Ligu nacija, potom na Evropsko prvenstvo... Ali, mi kao i uvek imamo najviše ciljeve - jasna je Mirkovićeva

BIĆEMO PRAVE

OTEŽAVAJUĆA okolnost je i što se selektor Đovani Gvideti priključio selekcija sedam dana uoči starta Lige nacija. Ali, naše dame ne vole izgovore:

- Jako je teško posle teške klupske sezone, gde sve igramo u raznim ligama, da to brzo savršeno izgleda. Treba nam malo više vremena da se prisetimo na prošlu godinu, da vratimo našu hemiju i igru. Nije to lako, ali godinama tako radimo, tako da smo navikle da se brzo prilagođavamo - naglašava Mirkovićeva.

JOVANA STEVANOVIĆ U TIMU

SELEKTOR Đovani Gvideti će na put povesti 15 igračica, a uoči starta turnira odlučiće koja će igračica gledati mečeva sa tribina.

Na spisku su: Slađana Mirković, Ana Jakšić (tehničari), Ana Bjelica, Jovana Zelenović (korektori), Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić (libera), Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Minja Osmajić (blokeri), Bianka Buša, Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac i Mina Mijatović (primači).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)