ZLATNE ODBOJKAŠICE OPET RAZOČARALE: Srbija izgubila i četvrti meč u Ligi nacija

S. K.

04. 06. 2023. u 19:19

NIKAD gori start odbojkašica u Ligi nacija. Svetske prvakinje su na turniru u Antaliji doživele i četvrti uzastopni poraz. Posle Amerikanki (2:3), Turkinja (1:3) i Poljakinja (0:3) od Ane Bjelica i drugarica su bile bolje i Kanađanke - 2:3 (25:18, 26:28, 23:25, 25:18, 12:15).

ЗЛАТНЕ ОДБОЈКАШИЦЕ ОПЕТ РАЗОЧАРАЛЕ: Србија изгубила и четврти меч у Лиги нација

FOTO: volleyballworld.com

Đovani Gvideti sigurno nije ni sanjao da će debi na klupi Srbije da pamti po četiri poraza. Naše dame su i juče puno oscilirale, što su Kanađanke umele da kazne.

Prvi set nije nagoveštavao brodolom naše selekcije. Gvideti je na teren izveo najjaču postavu, koja je od početka kontrolisala igru i u finišu seta slomila otpor rivalki.

Međutim, prve pukotine su se pojavile u drugom činu. Naše su dobore krenule, povele sa 8:5, a onda su stale, izgubile ritam, okuražile su se i razigrale Kanađanke i preokrenule na 14:9. Srpkinje su uspele na trenutak da vrate prednost (20:19), potom prouste i dve set lopte, da bi rivalke svoju drugu pretvorile u 1:1 u setovima.

U trećem su naše bile solidne do 9:7, kada upadaju u kanadsku zamku i na semaforu je bilo 11:15. Naše se pokušavale da nametnu svoju igru, uspele su da izjednače (19:19), ali ne i da slome volju odlučnih Kanađanki. U četvrtom setu Uzelac i Lazović su trgle ostale devoje, naše su zaigrale onako kako umeju i već na polovini (12:6) prelomile taj deo igre.

Nažalost okliznule su se u taj-brejku. Dopustile su Kanađankama da povedu sa 11:6. Uspele su serijom 5:0 da izjednače, ali nisu imale snage za preokret.

Tako se kući vraćaju bez ijedne pobede, sa samo dva boda i u ovom trenutku F8 od 12. do 16. jula u Arlingtonu (SAD) deluje daleko.

DRUGI TEST U BRAZILIJI

NAŠE devojke će ove nedelje trenirati u Srbiji, a potom ih čeka put u Braziliju, gde će od 14. do 18. juna da igraju sa Japanom, Brazilom, Tajlandom i Hrvatskom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda