OLIMPIJSKI DAN U HAJD PARKU: 29. put održana manifestacija OKS

Novosti online

03. 06. 2023. u 18:00

OLIMPIJSKI dan, 29. po redu u Srbiji, održan je danas u Hajd parku na Košutnjaku pod sloganom "Trčimo ka Evropskim igrama. Ova tradicionalna manifestacija održava se širom sveta povodom rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), a osnovni ciljevi su promovisanje olimpijskih vrednosti i zdravog načina života.

ОЛИМПИЈСКИ ДАН У ХАЈД ПАРКУ: 29. пут одржана манифестација ОКС

OKS

Ovogodišnji Olimpijski dan organizovan je u susret trećim Evropskim igrama, koje će se održati u Poljskoj od 21. juna do 2. jula.

Srbiju će predstavljati respektabilni tim od 85 sportista, koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina.

- Olimpijski dan treba da nam bude podsetnik da zajednička fizička aktivnost unapređuje kvalitet naših života. Izvanredna je i prilika da provedemo dan u prirodi, u društvu porodice i dragih prijatelja, posebno kroz aktivno angažovanje u fizičkim aktivnostima. Naša velika radost i ponos leže u tome što iz godine u godinu inspirišemo mnoge porodice da se priključe porodičnoj trci, čime podstičemo usvajanje zdravih životnih navika - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Tokom programa organizovane su trke za decu do četiri, osam i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična i štafetna trka.

Promovisana je i mobilna aplikacija za vežbanje TreninGO Olimpijskog komiteta Srbije, prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje na našim prostorima.

Uloga promotera ove godine pripala je Tijani Bogdanović, reprezentativki Srbije u tekvondu i osvajačici dve olimpijske medalje i Ivani Anđušić Maksimović, reprezentativki Srbije u streljaštvu, osvajačici 100. olimpijske medalje, a prisutni su bili i Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije u džudou, vicešampion sveta iz 2021. godine i prvak Evrope iz 2017. godine i Milica Mandić, dvostruka olimpijska šampionka u tekvondu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)