ZA EVROPSKU KRUNU SE ŽIVI: Strahinja Rašović se nada da vaterpolisgi Novog Beograda mogu da osvoje evropsku titulu

S. K.

26. 05. 2023. u 13:33

SAMO da počne. Vaterpolisti Novog Beograda nestrpljivi su da u sredu, 31. maja (17.00) u četvrtfinalu završnog turnira Lige šampiona odmere snage sa Olimpijakosom. Srpski prvak već danima vežba na otvorenom bazenu SC "11. april" i nada se da će biti spreman za ono što ih očekuje na fajnal-ejtu. Mada ne obećavaju, svi sanjaju da osvoje krunu, koja im je prošle godine izmakla u poslednjim sekundama finala sa Pro Rekom. Tada su stali u penal seriji.

ЗА ЕВРОПСКУ КРУНУ СЕ ЖИВИ: Страхиња Рашовић се нада да ватерполисги Новог Београда могу да освоје европску титулу

M. Vukadinović

- Mnogo nam je značilo što smo poslednju utakmicu ligaškog dela protiv Špandaua odigrali na otvorenom bazenu. Ambijent je prelep, a čim igraš napolju, to je drugi sport. Više ljudi dolazi na utakmice, lepše je igrati, uživa se. Bazen je prelep, jedva čekamo da počne fajnal-ejt, da odigramo najbolje što možemo u najvažnijem meču, četvrtfinalu sa Olimpijakosom. Verujem da će tribine da budu pune, da ćemo imati veliku podršku navijača. Zbog ovakvih momenata se igra, ovo je lepota našeg sporta. Ali da bi se došlo do ovih utakmica, mora mnogo toga da se prođe - ističe Rašović.

Ukoliko eliminišu Olimpijakos Igora Milanovića i Filipa Filipovića, u četvrtak 1. juna za ulazak u finale boriće se za boljim iz duela Barseloneta - Jug. Taj dan biće poseban sa Strahinju, njegovog brata Viktora Rašovića i Duška Pijetlovića koji su tog dana 2013. na Banjici u kapici Crvene zvezde osvojili titulu prvaka Evrope protiv Juga (8:7).

- Bilo bi lepo da se posle 10 godina radujemo. Samo da ne ureknem, cele sezone mi je u glavi desetogodišnjicama osvajanja Lige šampona sa Zvezdom i želeo bih da sa Duletom i Viktorom, naravno i sa ostalim saigračima ponovim taj podvig. Mislim da bi time obeležio jednu dekadu i verujem da će biti tako - naglašava Strahinja Rašović.

RASPORED

U ČETVRTFINALU, 31. maja sastaju se: Barseloneta - Jug (15.30), Novi Beograd - Olimpijakos (17.00), Breša - Vuljagmeni (18.30), Pro Reko - Ferencvaroš (20.00).

Polufinale, 1. jun: Barseloneta/Jug - Novi Beograd/Olmpijakos, Breša/Vuljagmeni - Pro Reko/Ferencvaroš.

Mečevi za peto i sedmo mesto su 2. juna, a za treće mesto (19.00) i finale (21.00) 3. juna.

Titulu brani Pro Reko.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili