ŠAHOVSKI FESTIVAL U PARAĆINU: Za vikend dva pojedinačna državna prvenstva

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 05. 2023. u 16:23

VEĆ uveliko se igraju partije 9. KUP-a Svetozara Gligorića u okviru drugog po redu Festivala Šahovskog saveza Srbije (ŠHS) koji se održava u sali kompleksa „Prestiž“ u Paraćinu.

ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У ПАРАЋИНУ: За викенд два појединачна државна првенства

Foto: Fejsbuk/Saša Jevtić

Ekipno takmičenje organizovano je u dve konkurencije, muškoj – takozvanoj open i konkurenciji žena, a interesantno je da je prijavljen veliki broj kvalitetnih ženskih ekipa. OŠK „Paraćin“, koji je suorganizator festivala, nastupa u open takmičenju u muškoj konkurenciji, priželjkujući neku od medalja. U ženskoj konkurenciji takmiči se devet ekipa, među kojima i prvoligaške koje su favoriti.

Mečevi u okviru KUP-a Svetozara Gligorića završavaju se sutra.Tokom vikenda igraće se  Pojedinačno prvenstvo Srbije, u subotu u ubrzanom šahu, u nedelju u brzopoteznom, navodi Saša Jevtić, direktor Festivala.

I ova dva takmičenja biće jaka, uz učešće velikog broja reprezentativaca.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić, napominjući da šah u Srbiji još nema baš dovoljnu pažnju medija, ističe da grad na Crnici ima dobre šahiste i da je pravi šahovski centar u Srbiji u igračkom smislu i organizaciono - kao domaćin brojnim takmičenjima. Zbog toga se već drugu godinu za redom Festival Šahovskog saveza Srbije održava baš u Paraćinu.

Takmičenja su počela 16. maja i završavaju se u nedelju, 21. maja. Festival je u ime lokalne samouprave otvorio član Opštinskog veća  Nenad Atanasković simboličnim povlačenjem prvog poteza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024