IMA LI KRAJA LUDILU?! I šahistima zabranjena rad na Kosovu i Metohiji

Tanjug

08. 04. 2023. u 13:55

PREDSEDNIK Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić saopštio je danas da se i šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje rad ako se ne registruju u Prištini.

ИМА ЛИ КРАЈА ЛУДИЛУ?! И шахистима забрањена рад на Косову и Метохији

Foto: Ilusracija

U dopisu tzv. Kosovske policije koji je stigao pojedinim sportskim klubovima na KiM, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti koje ne organizuju Olimpijski komitet takozvanog Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po tzv. kosovskom sistemu.  

Lazić je naveo da je i šahovskim klubovima sa KiM zabranjen rad.  

- Šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje se rad ako se ne registruju u Prištini. A Šahovskom savezu tzv. Kosova se dozvoljava učešće na takmičenjima FIDE i EŠU iako ta tzv. država nije član UN. Pa kako? Možda ovo može da reši reaktivirana "Balkanska šahovska federacija?, upitao je Lazić.  

Predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević prethodno je izjavio da im je policija zapretila privođenjem organizatora i učesnika sportskih aktivnosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna