KANAĐANKA JE PLIVAČKO ČUDO: Ima samo 16 godina, a oborila je svetski rekord

Novosti online

02. 04. 2023. u 11:00

KANADSKA plivačica Samer Mekintoš postavila je noćas u Torontu novi svetski rekord na 400 metara mešovitim stilom, na nacionalnom kvalifikacionom takmičenju za Svetsko prvenstvo.

КАНАЂАНКА ЈЕ ПЛИВАЧКО ЧУДО: Има само 16 година, а оборила је светски рекорд

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Ova 16-godišnjakinja je ostvarila rezultat od 4:25.87 stotinki. Ona je za 49 stotinki popravila svetski rekord, koji je do sada bio u vlasništvu Mađarice Katinke Hošu. Mađarska plivačica je ovaj rekord postavila na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

- To je bilo prvi put da sam stvarno čula publiku tokom svoje trke. Neverovatno je imati svu svoju porodicu i prijatelje na tribinama, koji me bodre. To mi je pomoglo u poslednjih 100 metara - izjavila je kanadska plivačica posle trke.

Mekintoš je pre pet dana oborila svetski rekord na 400 metara slobodnim stilom (3:56.08).

Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Budimpešti ona je osvojila dve zlatne medalje u disciplinama 200 metara delfin i 400 metara mešovitim stilom.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba