RUSKINJA PRKOSI ZAPADU: Olimpijska šampionka uputila brutalnu poruku predsedniku MOK-a

Novosti online

31. 03. 2023. u 10:37

MEĐUNARODNI olimpijski komitet, ali i sve krovne sportske organizacije zabranile su nastupe Rusiji. Od tog trenutka oglasio se dobar broj sportista iz ove zemlje, mnogi su iz straha za budućnost ostali nemi, ali teško da je iko osuo paljbu po zapadnim režimima na način na koji je to učinila verovatno nova mezimica predsednika Rusije Vladimira Putina.

РУСКИЊА ПРКОСИ ЗАПАДУ: Олимпијска шампионка упутила бруталну поруку председнику МОК-а

Instagram / Veronika Stepanova

Veronika Stepanova (22), olimpijska šampionka u skijaškom trčanju, javila se posle izjave Tomasa Baha, da bi sportisti iz Rusije i Belorusije mogli da nastupe na svetskim i evropskim šampionatima, kao i Olimpijskim igrama 2024. u Parizu kao neutralni takmičari. I to pod uslovom da javno osude i ograde se od Specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

- A da se malo nosite vi iz Međunarodnog olimpijskog komiteta sa vašim uslovima i preporukama?! Neću dozvoliti bilo kakvoj "međunarodnoj komisiji" da ispituje moje stavove i uverenja i da onda odluči da li će me primiti na Svetsko prvenstvo ili neće - poručila je Veronika Stepanova i nastavila:

- U tom slučaju se sami takmičite. I mogu da ponovim samo ono što sam govorila cele godine. Prevazići ćemo sve poteškoće. Sigurno i bez sumnje.

Veronika Sergejevna Stepanova rođena je 4. januara 2001. godine, u mestu Jelizovo, u Kamčatskoj oblasti, na krajnjem istoku Rusije. Olimpijska je šampionka u ski-trčanju, u štafeti 4x5 kilometara, 2022. na OI u Pekingu.

FOTO: EPA

 

Na sastanku osvajača zlatnih olimpijskih medalja 2022. godine sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kremlju 26. aprila 2022. održala je govor, u kojem je posebno istakla:

- Pred mojim očima Rusija je ponovo postala jaka, ponosna i uspešna. To se ne sviđa svima u svetu. To je očigledno. Ali na dobrom smo putu i ​​sigurno ćemo pobediti, kao što smo pobedili na Olimpijskim igrama. Veoma sam ponosna što danas dobijam tako visoku nagradu od predsednika naše zemlje. Hvala vam mnogo što ste visoko podigli zastavu zemlje. Nećemo vas izneveriti, obećavam!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)