SKANDAL POTRESA HRVATSKU: Osvajač olimpijske medalje proglašen krivim za silovanje

Novosti online

29. 03. 2023. u 14:38

Bivši jugoslovenski bokser i nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro proglašen je danas na Županijskom sudu u Velikoj Gorici krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene u AK Siget, u kojem je bio šef.

СКАНДАЛ ПОТРЕСА ХРВАТСКУ: Освајач олимпијске медаље проглашен кривим за силовање

Foto: Printskrin

Kako piše Indeks, prijavu protiv Škare za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je zaposlena Autokluba Siget ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine seksualno napastvovao u prostorijama auto-kluba. Žena je i svedočila, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom uhvatio oko struka, nabio na sebe i levu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom trenutku, ispričala je, uspela je da se iščupa i rekla mu da stane. Ali je nije poslušao.

"Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati", ispričala je žena.

Nije mogla da se oslobodi, a Škaro je tada počeo da joj gura ruku u polni organ, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao da natera da sedne i pitao je može li da joj se izvini, na šta mu je ona rekla da za to nema izvinjenja. Škarin prijatelj nudio joj je 80.000 evra da ćuti o svemu.

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem novembra iste godine.

"Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja krivičnog dela polnog uznemiravanja iz člana 156 stav 1 Krivičnog zakona i krivičnog dela silovanja iz člana 153 stav 1 u vezi sa članom 152 stavak 1 KZ-a. (28. 11. 2019)

Okrivljeni 60-godišnjak se tereti da je tokom juna 2019. godine i do 9. avgusta 2019. počinio navedena krivična dela na štetu zaposlene", saopštilo je Državno tužilaštvo.

"Tokom juna 2019. godine do 9. avgusta 2019. godine kao predsednik Auto-kluba "Siget" u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenoj, u prostorijama Auto-kluba "Siget" prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama, čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te je dana 10. avgusta 2019. godine oko 13.00 sati u Zagrebu, u prostorijama Auto-kluba "Siget", u svojoj kancelariji, prišao oštećenoj, desnom rukom je uhvatio oko struka, a levu ruku gurnuo joj u grudnjak i uhvatio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući da ga odgurne, nakon čega joj je obe ruke savio na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je levu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njen polni organ", stoji u optužnici.

Podsetimo, Damir Škaro je predstavljao Jugoslaviju na nekoliko Olimpijskih igara. Najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje na Letnjim olimpijskim igrama 1988. u Seulu, u poluteškoj kategoriji. Takmičio se na Olimpijskim igrama 1980. i Olimpijskim igrama 1984. godine

Škaro je bio izabran u Hrvatski sabor 1995. godine kao član političke partije HDZ.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili