NA DVA TOČKA KA PARIZU: Poznato 23 od 25 ekipa na trci Boegrad - Banjaluka

S. O.

23. 03. 2023. u 22:15

NA 17. trci Beograd-Banjaluka, kojoj su "Novosti" medijski sponzor, učestvovaće biciklističke ekipe sa četiri kontinenta, a pobedu u generalnom plasmanu braniće Poljak Jakub Kačmarek. Član ekipe Mazovše serce polski prošlog aprila odneo je drugi put žutu majicu iz Banjaluke, a kako će njegov tim ponovo učestvovati na najkvalitetnijoj trci u regionu, velike su šanse da Kačmarek ponovo juri trijumf na dobro poznatim drumovima. Poljaci su, ujedno, i najuspešniji tim u istoriji trke, jer je pored Kačmareka (2020. i 2022. godine) trijumf ostvario i Mikel Reim 2021, tako da će od 19. do 22. aprila juriti četvrtu uzastopnu pobedu.

НА ДВА ТОЧКА КА ПАРИЗУ: Познато 23 од 25 екипа на трци Боеград - Бањалука

FOTO: BS RS

ČETIRI ETAPE

PRVA etapa na programu je 19. aprila od Beograda do Bijeljine, dan kasnije vozi se najteža etapa, od Bijeljine do Vlasenice preko Šekovića, a potom se karavan seli u Doboj. Treća etapa kreće iz grada na tri reke do Prijedora, a poslednja se vozi 21. aprila, od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša do Banjaluke.

Poljaci su, ujedno, i najuspešniji tim u istoriji trke, jer je pored Kačmareka (2020. i 2022. godine) trijumf ostvario i Mikel Reim 2021, tako da će od 19. do 22. aprila juriti četvrtu uzastopnu pobedu.

Na startu trke u Beogradu, 19. aprila pojaviće se maksimalnih 25 ekipa, a organizatori su do sada prihvatili aplikacije 23 tima. Tri dolaze iz Austrije (VSA KTM, Juro sajkling trips i Hrinkov), dva iz Slovenije (Adrija i Ljubljana Gusto Santik), kao i nacionalni tim ove zemlje. Osim reprezentacije, Srbiju će predstavljati i Metalac, a iz Poljske, uz Mazovše stiže i Voster. Češka će, takođe, imati dva tima - ATT Investments i Vibateh Santik. Po jedan tim dolazi iz BiH (tim Republika Srpska), Italije, Švajcarske, Nemačke, Slovačke, Bugarske, Kazahstana, SAD, Kanade i Maroka.

- Posebno smo srećni što nam se gro ekipa iz godine u godinu vraćaju. To znači da dobro radimo ključni posao koji se pre svega tiče bezbednosti i organizacije. Dobili smo zahteve od 36 ekipa, ali na startu može da bude najviše 25 timova. U narednih nekoliko dana odabraćemo još dva tima i zaključiti listu učesnika - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Od ranije je poznato da je trka u UCI kalendaru i da će biciklisti drumovima Srbije i Srpske juriti bodove za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)