ODLAZAK RUKOMETAŠA I TRENERA: Aleksandar Jerkan preminuo u 58. godini

S. M. J.

22. 03. 2023. u 12:49

U Kruševcu je posle kraće bolesti noćas u 58. godini preminuo Aleksandar Jerkan, rukometaš, operativni trener, sportski radnik i predsednik Opštinske organizacije rezervnih vojnih oficira iz Negotina.

ОДЛАЗАК РУКОМЕТАША И ТРЕНЕРА: Александар Јеркан преминуо у 58. години

Foto: S.M.J.

Aleksandar Jerkan ostavio je neizbrisiv trag u negotinskom i srpskom rukometu, u kojem je karijeru počeo kao dečak 1976. godine igrajući poziciju srednjeg beka po kojoj se i proslavio.

U prvom timu Muškog rukometnog kluba“Hajduk Veljko”  u rodnom Negotinu debituje 1981.  godine, da bi potom ušao u Kadetsku reprezentaciju Srbije i Juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, a godinu dana kasnije bio proglašen i za najboljeg sportistu opštine Negotin.

Negujući dinamičan i atraktivan rukomet, igračku karijeru je nastavio u Zaječaru, u RK „Kristal“, odakle je na poziv tadašnje Uprave otišao u RK „Partizan“ sa kojom je 1991. osvojio titulu prvaka Druge lige i ušao u Prvu ligu Jugoslavije, a potom se obreo u Valjevu, gde je u RK „Vujić Valjevo“ i formalno  završio igračku karijeru.

Po povratku u Negotin devedesetih godina intenzivno je počeo da se bavi i trenerskim poslom, postavši operativni trener u timu u kojem je ponikao. Zajedno sa svojom ekipom, RK „Hajduk Veljko“ , 2012/2013. bez ijednog poraza osvojio je Drugu ligu Srbije i ušao u Prvu u kojoj se „Hajduk Veljko“ takmičio sve do 2017. kada je ušao u Super rukometnu ligu Srbije.

Aleksandar Jerkan biće sahranjen na gradskom groblju u Negotinu u petak, 24. marta u 13 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna