GDE STE POŠLI? Španija zabranila ulazak reprezentaciji lažne države Kosovo

Novosti online

22. 03. 2023. u 13:00

Karate reprezentacija tzv. Kosova ne može da učestvuje na Evropskom prvenstvu u španskoj Gvadalahari, saopštio je tzv. Olimpijski savez Kosova (KOC), prenose mediji u Prištini.

ГДЕ СТЕ ПОШЛИ? Шпанија забранила улазак репрезентацији лажне државе Косово

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje tzv. Kosovo.

KOC je reagovao na odluku Španije, koja je odbila zahtev tzv. Karate saveza Kosova da se na Evropskom prvenstvu pojave sa državnim simbolima.

"KOC sa velikom zabrinutošću doživljava diskriminaciju kosovskih sportista od strane država koje i dalje mešaju sport i politiku. Zbog nepriznavanja naše države, našoj karate reprezentaciji nije dozvoljeno da se ravnopravno takmiči sa ostalim takmičarima na EP. Oni su od organizatora EP obavešteni da lokalne vlasti nisu dozvolile isticanje naših državnih obeležja", navodi se u saopštenju KOC i dodaje da je o svemu obavešten Međunarodni olimpijski komitet.

EP u karateu će biti održano od 22. do 26. marta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (59)