BODOVI SJAJNIJI OD 11 MEDALJA : Zalet srpskih stonotenisera paraolimpijaca za OI u Parizu

Novosti online

20. 03. 2023. u 21:56

OD starta žestoko. Stonoteniseri reprezentacije Srbije u konkurenciji sportista sa invaliditetom, zabeležili su sjajan nastup od 14. do 19. marta na Svetskom kupu u italijanskom gradu Linjano, prvom takmičenju koje se boduje za Paraolimpijske igre dogodine u Parizu.

БОДОВИ СЈАЈНИЈИ ОД 11 МЕДАЉА : Залет српских стонотенисера параолимпијаца за ОИ у Паризу

L.K.

Izabranici selektora Zlatka Keslera su u veoma jakoj konkurenciji 271 učesnika iz 34 zemlje, osvojili čak 11 medalja, pet u pojedinačnoj i šest u kategoriji parova.

- Od osvojenih medalja još su značajniji uknjiženi bodovi za Svetsku rang listu, odnosno za Paraolimpijski turnir u Parizu- kaže selektor Kesler.- Svakako da smo svi zadovoljni učinkom, a posebno je profitirao Mitar Palikuća koji je nadigrao direktne konkurente i sigurno će napredovati na rang listi koja će zvanično biti mobjavljena u aprilu. Borislava Perić Ranković i Nada Matić su potvrdile svoj visok rejting, odlični su bili Ana Prvulović, Mladen Ćirić, Sanja Mijatović, Boris Stoiljković...

U pojedinačnoj konkurenciji zlatno su osvojili Borislava Perić Ranković i Mitar Palikuća, srebrnu Ana Prvulović i bronzane Nada Matić i Mladen Ćirić. U konkurenciji parova zlatni su dubl Nada Matić i Borislava Perić Ranković i miks, Mitar Palikuća i Nada Matić. Srebrni su dubl, Mitar Palikuća i Mladen Ćirić i miks Mladen Ćirić i Borislava Perić Ranković. Bronzani su dubl Sanja Mijatović i Ana Prvulović, i Boris Stoiljković u miksu sa Nemicom Janom Špegel.

Našim stonoteniserima paraolimpijcima ove godine predstoji učešće na Svetskim kupovima u Sloveniji, Poljskoj i Francuskoj, kao i na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, koje se takođe boduje za Pariz 2024.

- Već početkom maja putujemo u Laško, a pripremamo se u Novom Sadu, gde će nam na treninzima i kontrolnim mečevima gostovati selekcije Slovačke i Poljske- kaže selektor Zlatko Kesler.


 


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)