ČEKO ZA PETICU: Meksikanac pobedio na VN Saudijske Arabije, Alonsu oduzet podijum

S. R.

19. 03. 2023. u 20:30

UKNjIŽIO je Serhio Perez još jednu pobedu na uličnim pistama.

ЧЕКО ЗА ПЕТИЦУ: Мексиканац победио на ВН Саудијске Арабије, Алонсу одузет подијум

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

 Do petog trijumfa u karijeri Meksikanac je došao briljantnom vožnjom na drugoj trci sezone za VN Saudijske Arabije u Džedi. Red Bul je na kraju slavlavio dvostruki podijum, pošto je neverovatni Maks Ferštapen uspeo da nadoknadi „hendikep“ iz kvalifikacija i start sa 15. pozicije i dođe do drugog mesta, uz malo sreće. Velika mrlja pala je ponovo na direkciju trke koja je čekala završetak ceremonije da Fernandu Alonsu oduzmu pobedničko postolje, udele mu dodatno vreme usled loše odrađene kazne za pogrešno pozicioniranje na startu, pa je treće mesto na kraju pripalo pilotu Mercedesa Džordža Rasela. Naredna stanica „najbržeg cirkusa na svetu“ biće Melburn (Australija) 2. aprila.

Neizvesnst u do tad mirnoj trci unelo je odustajanje Lansa Strola u 18. krugu. Tada je činilo se bezbolno odradio kaznu Alonso. Cela situacija ubacila je Ferštapena u igru za trijumf, jer je u tom trenutku sa 15. na startu stigao do sedme.

Na restartu, prelako je Maks preticao konkurenciju. Tačno na polovini trke došao je druge pozicije sa pet sekundi zaostatka za Perezom. Do kraja, ekipa Red Bula bila je fer i nije isticala timske naredbe. Ferštapen u poslednjem krugu postavio najbrži krug trke kako bi ostao vodeći u prvenstvu.

VOZAČI

1. Maks Ferštapen 44

2. Serhio Perez 43

3. Fernando Alonso 27

- Bilo je teže nego što sam očekivao tajming izlaska „sejfti kara“ nije bio dobar za mene, ali je tim odradio dobar posao. Nastaviću da guram napred, drago mi je što imamo najbrži bolid u ovom momentu – zadovoljan je bio Perez.

TIMOVI

1. Red Bul 87

2. Aston Martin 38

3. Mercedes 26

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)