KVALIFIKACIJE ZA ''OI'' U PARIZU: Odbojkašice Srbije u grupi A

Novosti online

17. 03. 2023. u 13:45

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. godine sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Kini, odlučeno je danas žrebom u sedištu FIVB u Lozani.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОИ У ПАРИЗУ: Одбојкашице Србије у групи А

FOTO: FIVB

U B grupi igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentina i Peru, dok će u C grupi igrati Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na OI izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe. U kvalifikacijama će se igrati po jednokružnom bod sistemu - svako sa svakim, sedam kola, i po dve selekcije će izboriti plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turniri će se odigrati od 16. do 24. septembra 2023. godine.

BONUS VIDEO: Nikad veće interesovanje medija za izbore u FSS-u

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024