UROŠ BORZAŠ MATIRAO NORVEŽANE: Rukometaši u kvalifikacijama za EP savladali šest u selekciju sveta sa 25:24

S. K.

09. 03. 2023. u 20:24

UROŠ Borzaš je tri sekunde pre kraja bacio Norvežane na kolena. Sjajni bek "orlova" je u poslednjim trenucima meča u petom kolu kvalifikacione grupe 2 za odlazak na EP januara 2024. u Nemačkoj šokirao šestu selekciju sveta - 25:24 (12:14). Sinoćnji rivali sastaće se ponovo u nedelju (16.45) u Bergenu.

УРОШ БОРЗАШ МАТИРАО НОРВЕЖАНЕ: Рукометаши у квалификацијама за ЕП савладали шест у селекцију света са 25:24

FOTO: RSS

Izabranici Tonija Đerone su se na efektan način revanširali Norvežanima za poraz na nedavnom SP. Sada su Srbi u finišu meča preokrenuli rezultat i napravili veliki korak ka prvom mestu u grupi. Borzaš je izrastao u junaka meča, ali je za preokret najzaslužniji golman Dejan Milosavljev, koji je fantastičnim odbranama u drugom poluvremenu razoružao favorita i pogurao "orlove" ka velikoj pobedi.

U prvom poluvremenu Norvežani nisu dozvolili Srbima da se razmahnu. Brzo su nametnuli svoj ritam, kažnjavali svaku grešku naših, lako su, uz obilatu pomoć domaćina, u 18. minutu poveli sa 10:6. Srećom, naši nisu klonuli duhom, uspeli su da uhvate priključak i posle 30 minuta igre veliki rival je imao plus dva.

U nastavku su se "orlovi" brzo primakli na gol razlike, ali im je dugo trebalo da nametnu svoj ritam, jer su prekaljeni Norvežani održavali prednost od jednog, dva, pa i tri gola. Da je podvig moguć nagovestio je sjajni Pešmalbek, koji je u 46. minutu pogodio za 20:19. Brzo su naši ispustili prednost, ali granitnom odbranom protivniku nisu dozvolili da se odlepi. U poslednjih pet minuta igralo se gol za gol, a vrhunac drame doživeli smo 20 sekundi pre kraja. Prvo je Red izjednačio, da bi Borzaš projektilom doneo neopisivu radost svima u "Spensu".

SRBIJA - NORVEŠKA 25:24 (12:14)

DVORANA: "Spens" u Novom Sadu. Gledalaca: 6.000. Sudije: Horvat i Marton (Mađarska). Isključenja: Srbija 6, Norveška 6 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (2), Norveška 6 (3).

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 2, Borzaš 3, Abutović, Radivojević 5 (2), Nemanja Ilić 4, Pešmalbek 5, Vanja Ilić, Rogan, Vejin 1, Kukić 3, Marsenić 1, Orbović 1, Marko Milosavljević, Dodić, Milosavljev (10 odbrana, 3 sedmerca).

NORVEŠKA: Severas, Ek, Sagonsen 4 (2), Bartold 2 (1), Ovjerjordet 2, Overbi, Bjornsen 4, Gulerud 1, Grondhal, Johanesen 2, O`Saliven 1, Rejkind, Guliksen, Blonc 2, Red 6, Bergerud (10 odbrana).

MILOSAVLjEVIĆ SE POVREDIO

JEDAN od važnijih igrača u našem timu levi bek Marko Milosavljević povredio se u prvom poluvremenu. Zbog jakih bolova u leđima, nije mogao da pomogne drugovima ni u nastavku meča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)