PONOSNI IVANA I ELZAN: Atletičari se vratili u Srbiju (VIDEO)

S.RAJIĆ

06. 03. 2023. u 20:35

ZADOVOLjNI i nasmejani. Članovi srpske atletske delegacije predvođeni osvajačima dva bronzana odličja Ivanom Vuletom u skoku udalj i Elzanom Bibićem na 3.000 metara, vratili su se trijumfalno u Beograd manje, od 24 sata pošto su našoj "kraljici sportova", na prekjuče završenom dvoranskom EP u Istanbulu podarili medalje.

ПОНОСНИ ИВАНА И ЕЛЗАН: Атлетичари се вратили у Србију (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nije bilo u kasnim popodnevim satima previše prometno na aerodromu "Nikola Tesla", a ljubitelji sporta nisu propustili šansu da snime mobilnim telefonima dolazak naših junaka.

- Glavni utisak mi je da mi je ovo prva bronzana medalja u karijeri sa dvoranskog EP - bile su prve reči dobro raspoložene Ivane Vulete. - Pre takmičenja, pričala sam sa timom o stanju u kojem se nalazim, nikada ne želim da tražim izgovore. Cilj je bio da dam svoj maksimum što sam uvek činila. Moram biti zadovoljna, bilo je prelepo takmičenje, dobra energija i ponosna sam.

Žarko je želela poravnjanje po broju najsjajnih odličja sa legendarnom Nemicom Hajke Dreksler (četiri).

- Ostaje žal, ali od momenta kada sam nastupala na državnom prvenstvu, bilo je upitno hoću li se uopšte pojaviti na takmičenju zbog povrede. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći. Ovo je bila nepoznata situacija, za mene, trenera Gorana Obradovića, mnogo je stvari bilo van naše kontrole - objasnila je Ivana.

Sa vrlo malo treninga, otputovala je na "Bosfor".

- To je ostavilo traga, kako na fizičkom, tako i na mentalnom nivou. Dve nedelje, nisam imala trening, radila sam samo određene stvari, i to sa velikom zadrškom. Nisam želela da pogoršam povredu. Nakon kontorlnog snimka, videli smo da je terapija dala rezultate, da postoje poboljšanja, da se nije pogoršalo - zadovoljna je Vuleta.

Za razliku od Ivane kojoj je ovo čak 14. medalja sa najvećih takmičenja, Elzan je na svom debiju "probio led".

- Izuzetno mi je drago da je Srbija dobila odličje i na srednjim prugama, jer se nije lako upustiti se u borbi na ovim distancama. Tu vladaju Norvežani i Španci, drago mi je da sam uspeo da se uvrstim među tri najbolja na Starom kontinentu - - blistao je posle uspeha Novopazarac.

Već danas veliki uspeh će proslaviti sa sugrađanima.

- Ova medalja je za mene, moj narod porodicu za celu Srbiju, Novi Pazar, Pešter, očekuje me doček u Pazaru, a ja se nadam da će biti lepo, jer jedva čekam da dođem u svoj grad.

ŽELELI SMO DA PROVERIMO DVA SKOKA

POJASIO je selektor srpskih atletičara Edin Zuković, navodnu žalbu koju je uložio da sudije nisu lepo premerile najbolji skok Ivane Vulete, odnosno najbolje ostvarenje Britanke Džasmin Sojers.

- To nije bila žalba nego protest, jer smo želeli da proverimo dva skoka Vulete u drugoj i petoj seriji. Nismo gledali u "tuđe dvorište", ko je koliko skakao. Smatrali smo da su skokovi bili duži nego što je to bilo izmereno, pogotovo u petom, gde smo smatrali da su noge ispred. Zato smo Ivanin trener Gordan Obradović i ja otišli do video sobe, gde su ljudi iz evropske atletike pokazali da su tačno premereni skokovi. Nismo se žalili na odraz Džasmin Sojers, jer nismo želeli da se bavimo tim igrama, dok je Nemačka atletska federacija, koliko sam čuo nezvanično to učinila. Hteli smo samo da proverimo odrazni skok, nema mesta spekulacijama da je neko oštećen - pojasio je Zuković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice