BIBIĆ POSVETIO MEDALJU SRBIJI, ALI I TURSKOJ: "Deo ovog uspeha poklanjam njima": Elnan trčao i za ljude koje je zadesio stravičan zemljotres

Novosti online

05. 03. 2023. u 20:43

SRPSKI atletičar Elzan Bibić bio je presrećan zbog osvojene bronzane medalje u trci na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Kako je i sam rekao ovaj uspeh poklonio je Srbiji po čijom zastavom i nastupa, ali i Turskoj, zemlji koja prolazi kroz "pakao" nakon stravičnih zemljotresa.

БИБИЋ ПОСВЕТИО МЕДАЉУ СРБИЈИ, АЛИ И ТУРСКОЈ: Део овог успеха поклањам њима: Елнан трчао и за људе које је задесио стравичан земљотрес

Foto: N.Paraušić

Bibić je 3.000 metara istrčao za 7:44.03 minuta. Zlato je pripalo Norvežanu Jakobu Ingebrigtsenu sa 7:40.32, a srebro Adelu Mećalu iz Španije sa 7:41.75 minuta.

- Mogu da klažem da je u jednoj ruci ovo iznenađenje, a u drugoj i očekivano treće mesto s obzirom na to da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio među najbolja tri trkača na ovom SP s obzirom na to da je Ingebrigtsenu jako dobar trkač, kao i Španac Mečal. To su iskusni trkači - rekao je Bibić, prenosi Instagram nalog Srpskog atletskog saveza.

On je pružio podršku stanovnicima Turske, koje je nedavno pogodio razorni zemljotres.

- Ovom prilikom bih želeo da pružim podršku ljudima u Turskoj koje je zadesio težak period zbog zemljotresa i deo ove trke i ovog uspeha poklanjam njima kao podršku - dodao je srpski atletičar.

Bibić je osvojio prvu medalju na velikim takmičenjima.

- Medalja je pre svega za mene, a posle za moje ljude, za moj tim, celu Srbiju, Novi Pazar, ceo Pešter. Nadam se da će ovo biti samo početak kolekcije sa šampionata - istakao je Bibić.

 

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati