SRBIN GA SREČIO DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA! Hrvat priznao: "Pamtim samo taj zid na golu"

Novosti online

05. 02. 2023. u 19:48

PODUŽA je lista vrhunskih sportista koji nikada nisu osvojili neko od velikih takmičenja u svom sportu. Jedan od tih slučajeva je Ivano Balić.

СРБИН ГА СРЕЧИО ДА ОСВОЈИ ЛИГУ ШАМПИОНА! Хрват признао: Памтим само тај зид на голу

FOTO: N. paraušić

Hrvatski rukometni čarobnjak, koji je 2010. godine u izboru rukometnih fanova proglašen za najboljeg igrala svih vremena (nagrada za najbolju igračicu tada je pripala našoj Svetlani Kitić), nikada nije osvojiio rukometnu Ligu šampiona.

Najbliži tome bio je u sezoni 2005/06 kada je sa svojim Portland San Antoniom stigao u finale. Ali, tada mu se na putu našao strašni Sjudad Real koji je u svojim redovima imao nekoliko vrhunskih pojedinaca.

Među njima i Balićeve reprezentativne drugove Mirzu Džombu i Petra Metličića, ali prvu od tri titule evropskog šampiona ekipi iz "kraljevskog grada" doneo je tadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Arpad Šterbik.

- Portland San Antonio dao mi je četiri predivne godine. igrali smo vrhunski rukomet u španskoj ligi i Ligi šampiona. Nažalost, nikada nisam osvojio evropski trofej. Najbliže tome sam bio u sezoni 2004/2005 kada smo posle prvog mesta u grupnoj fazi stigli do finala. Usput smo eliminisali Ademar Leon, Barselonu i Vesprem. U finalu nas je čekao Sjudad Real s vrhunskom ekipom u kojoj su bili Petar Metličić i Mirza Džomba, moji reprezentativci, ali i jedan momak koji je odlučio utakmicu - Arpad Šterbik - rekao je Balić u podkastu Evrohrndbola.

Tada su se igrale dve utakmice a Sjudad Real je dobio dvomeč sa ubedljivih 62:47.

- Jedino čega se sećam iz tih utakmica je zid na golu Sjiudad Reala. Šterbik je bio neverovatan i ako mene pitate on je jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman svih vremena. U svakoj važnoj utakmici za Sjudad Real on je bio igrač utakmice. I to je ponovio toliko puta u karijeri. Obe ekipe su imale sjajne igrače, ali on je bio taj koji je činio razliku. Mislim, samo 19 golova smo dali kod kuće - priseća se Balić.

Ipak, ne žali mnogo što mu ovaj trofej nedostaje u bogatoj riznici.

- Neosvajanje Lige šampiona nije nešto zbog čega žalim. Naravno, bilo bi lepo da sam je osvojio, ali, da budem iskren, danas o tome razmišljam samo ako to neko spomene. Dok sam još aktivno igrao, naravno da mi je to bilo na pameti. Pogotovo poslednjih godina moje karijere, jer sam znao da će tome uskoro doći kraj. Sada, kada pogledam unatrag, jednostavno nije bilo suđeno - zaključio je Balić.

Osim tri titule šampiona Evrope sa Sjudad Realom (2006, 2008, 2009), Arpad Šterbik se na krov Evrope popeo i 2017. godine sa Vardarom, dok je 2001. osvojio Čelendž kup sa Jugovićem iz Kaća.

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije ima dve bronze sa svetskih prvenstava, a sa Španijom zlato i još jednu bronzu sa SP, odnosno zlato i srebro sa evropskih prvenstava.

Od igranja se oprostio 2020. godine kada je postao trener golmana u Vespremu.

BONUS VIDEO - Navijači bodre Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna