RUSIJA TUGUJE: U ratu sa Ukrajincima poginuo evropski vicešampion

Novosti online

02. 02. 2023. u 10:51

Veliki broj sportista iz Ukrajine i Rusije dao je svoje živote u oružanom sukobu dve države koji traje od 24. februara prošle godine.

РУСИЈА ТУГУЈЕ: У рату са Украјинцима погинуо европски вицешампион

Foto Printskrin

Poslednji među žrtvama je Sergej Uvicki, osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u karateu (2010) i generalni sekretar Kjokušin federacije Rusije. Poginuo je u ratnoj zoni prilikom izvršavanja borbenog zadatka.

Sergej Uvicki smrtno je stradao dok je obavljao borbenu misiju u Donbasu. Imao je 41 godinu, bio je zaslužni sportista Rusije. Na ratište je otišao kao član dobrovoljačkog odreda "Sojuz" RSBI, koji je sastavljen od bivših i sadašnjih sportista. U ovom odredu bilo je preko 100 poznatih sportista i instruktora. U decembru 2022. bili su na obuci u Čečeniji, u centru Gudermes. Od 5. januara odred je upućen na ratište u Donbas.

Pored Uvickog, pripadnici odreda su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jednog od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza).

Foto Printskrin

 

„Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svetlu osobu. Počivaj u miru. Uvek ćemo te pamtiti“, navodi se u saopštenju organizacije.

Portal Superkarate.ru dao je tekst posvećen Sergeju Uvickom:

"Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac koji je tokom cele karijere bio deo elitnog ruskog tima borilačkih veština.

BONUS VIDEO: STATUA ZA MESIJA: U Mar del Plati osvanuo spomenik kapitenu Argentine u čast titule svetskog šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (8)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja