UZ PODRŠKU MOZZARTA DO NOVIH ZLATNIH ODLIČJA: Tekvondista Nikola Kiš svojim uspehom osvaja sportski scenu

Promo

26. 01. 2023. u 16:00

Njegovu kolekciju krasi više od 50 odličja među kojima su zlatne, srebrne i bronzane medalje sa brojnih evropski, svetskih, ali i domaćih i regionalnih takmičenja koje je osvojio sa samo 13 godina. On je tekvondista Nikola Kiš koji od svoje pet godine niže brojne uspehe, a kojem je kompanija Mozzart pružila ruku i podržala ga na putu ka osvajanju novih zlatnih odličja. Osim što zauzima čelna mesta u svojoj tekvondo kategoriji, Nikola je i u samom vrhu liste Mozzartovih talenata koje ova kompanije podržava na putu ka ostvarenju svojih snova.

УЗ ПОДРШКУ МОЗЗАРТА ДО НОВИХ ЗЛАТНИХ ОДЛИЧЈА: Теквондиста Никола Киш својим успехом осваја спортски сцену

FOTO: Mozzart promo

Prošla godina bila je za Nikolu zlatna, jer se sa šest takmičenja vratio sa najsjajnijim odličjem oko vrata. Nakon ostvarenih uspeha stigao je poziv i za kadetsku reprezentaciju Srbije, a trenutno vredno radi na prikupljanju bodova i pripremama za predstojeće Svetsko i Evropsko prvenstvo.

„Tekvondo sam zavoleo od prvog treninga na koji su me roditelji odveli, tada sam napravio prve pokrete i najviše mi se svidelo kada udarim fokusar jer volim taj zvuk koji me čini jakim. Zbog zvuka sam i krenuo da treniram, pronašao sam se u ovom sportu i svaki trening isčekujem sa nestrpljenjem“ ističe Nikola Kiš u čijoj porodici je tekvondo postao tradicija.

FOTO: Mozzart promo

Nikolinim stopama krenule su i mlađe sestre, a osim rezultata na terenu uspehe ređaju i u školskoj klupi. U dnevniku su sve petice, a osim đačkog rasporeda u njihovom domu postoji i sportski, pa se sve obaveze odvijaju prema planu.

„Bitna je samo dobra organizacija, kada nemam trening ili pripreme za takmičenje, onda se pripremam za školu. Trudim se da na vreme uskladim sve školske obaveze, ali i da se u pauzama družim sa drugarima i odemo zajedno na fudbal u kraju“ sa osmehom objašnjava Nikola.

FOTO: Mozzart promo

Osim velikog talenta, napornog rada i maksimalnog truda, na putu ka velikim ciljevima često je neophodna i podrška velikodušnih ljudi, prijatelja i sponzora, u Nikolinom slučaju kompanije Mozzart koja je stala uz njega.

„Podrška kompanije Mozzart nam je dodatni vetar u leđa da Nikola nastavi svoj put ka uspehu, veoma smo zahvalni što su prepoznali njegov trud i zalaganje. Verujemo da ćemo zajedno slaviti nove uspehe“ istakla je Nevena Kiš Nikolina mama.

Nikola za kraj poru;uje svojim vršnjacima da je recept za uspeh jednostavan – treniraj svaki dan i postavljaj ciljeve jer sport je najbolji prijatelj mladom čoveku dok je za Nikolu tekvondo način života i jedna vrsta umetnosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)