PRESUDNO ZA FAJNAL-EJT: Vaterpolisti Radničkog u Ligi šampiona u Splitu igraju sa Jadranom

Novosti online

23. 01. 2023. u 19:17

KORAKbliže ili korak dalje od F8 Lige šampiona. Vaterpolisti Radničkog u utorak (19.00) u šestom kolu grupe A u Splitu igraju sa Jadranom jedan od ključnih duela za plasman na završni turnir u Beogradu. Kragujevčani trenutno dele peto mesto sa grčkim Vuljagmenijem sa sedam bodova, dok Splićani imaju bod manje.

ПРЕСУДНО ЗА ФАЈНАЛ-ЕЈТ: Ватерполисти Радничког у Лиги шампиона у Сплиту играју са Јадраном

FOTO: M. Vukadinović

- Ovo je još jedan od derbija koji odlučuju za četvrto mesto i plasman na "fajnal-ejt". Pobeda donosi ogroman korak napred ka završnom turniru, ali ne rešava sve, kao što to ne čini ni poraz. U trouglu sa Jadranom i Vuljagmenijem imamo kiks sa Grcima, pa su nam svi bodovi bitni i moramo da pobedimo Jadran ili Vuljagmeni u gostima, uz dobre rezultate kod kuće - ističe za sajt Radničkog strateg Uroš Stevanović.

Kragujevčani i Splićani se ove sezone nisu sastajali, ali se odlično poznaju. U Jadranu igra nekoliko sadašnjih i bivših hrvatskih reprezentativaca.

- Ovo nam je najbitnija utakmica u ovom periodu sezone. U poslednje tri utakmice Regionalne lige nismo bili u kompletnom sastavu, jer je nekoliko igrača bilo bolesno, biće sigurno teško, ali daćemo sve od sebe da pobedimo u ovom bitnom meču za plasman na F8. Očekuje nas jako teško gostovanje, jer je Jadran odlična ekipa, sastavljena od veoma kvalitetnih hrvatskih reprezentativaca. Mislim da će odbrane odigrati veliku ulogu u ovom duelu, pokušaćemo da se skoncentrišemo što bolje i da u tim defanzivnim momentima prelomimo utakmicu - kaže centar Nemanja Vico.

GRUPA A

ŠESTOkolo grupe A, utorak: Olimpijakos - Vuljagmeni (18.30), Barseloneta - Pro Reko (19.00), Dinamo Tbilisi - Hanover (16.00), Jadran ST - Radnički (19.00).

TABELA:Barseloneta 15, Olimpijakos 12, Pro Reko 12, Vuljagmeni 7, Radnički 7, Jadran ST 6, Hanover 0, Dinamo T. 0.

GRUPA B

ŠESTOkolo grupe B, sreda: Špandau 04 - Breša (19.30), Ferencvaroš - Novi Beograd (20.45), Sabadelj - Marselj (19.30), OSC - Jug (19.30).

TABELA:Novi Beograd 13, Breša 12, Ferencvaroš 9, Jug 7, OSC 5, Špandau 5, Marselj 4, Sabadelj 1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)