BOKSERSKI SAVEZ ODABRAO NAJBOLJE: Ćirkovićeva i Simić "Zlatni bokserka i bokser" - Borovčanin: "Ponosni smo"

Novosti online

16. 01. 2023. u 11:58

ZLATNA godina srpskog boksa, sezona 2022. ostaće zauvek upisana u istoriju plemenite veštine u Srbiji. Bokseri i bokserke u dresu sa srpskom trobojkom sejali su medalje na svim međunarodnim takmičenjima na kojima su uzeli učešće, a poseban pečat utisnuli su juniori, naša budućnost i snaga, naše zlatno i danas i sutra.

БОКСЕРСКИ САВЕЗ ОДАБРАО НАЈБОЉЕ: Ћирковићева и Симић Златни боксерка и боксер - Боровчанин: Поносни смо

BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

Bokserki savez Srbije nagradio je najuspešnije u 2022. Za „Zlatnu bokserku" proglašena je evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković koja je u 2022. nanizala 18 pobeda na međunarodnoj sceni, bez poraza i učinila nas sve ponosnim. Zlatna rukavica za „Zlatnog boksera" otišla je u ruke Rastka Simića koji je na omladinskom prvenstvu Evrope poneo naslov vicešampiona. Zlatni trener je Mirko Ždralo, trener najbolje omladinske bokserke planete Ćirkovićeve.

Zlatne plakete za fantastične uspehe u 2022. od strane Bokserskog saveza Srbije dobili su klubovi čiji pojedinci su napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima: BK „Obilić” Zvornik (evropsko i svetsko zlato - Sara Ćirković, bronzana medalja na juniorskom prvenstvu Evrope - Srđan Tomić), BK „Jovan Kursula” iz Varvarina (medalja sa kadetskog evropskog prvenstva – Vasilije Đurđević), BK Novi Pazar (titula ekipnog šampiona Srbije), BK „Rokica” Loznica (vicešampion Evrope u konkurenciji omladinaca – Rastko Simić), BK Crvena zvezda (titula ekipnog šampiona Regionalne lige), BK „Petrograd” (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu do 22 godine za seniorke i seniore - Aleksandra Rapajić), BK „Miks Prijepolje” (bronzana medalja na EP u Poreču u kategoriji do 22 godine za seniorke i seniore – Almir Memić), BK „Blokovi Novi Beograd” (bronzana medalja na Prvenstvu Evrope za seniorke - Jelena Janićijević), BK „Spartak” Subotica (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za omladince – Marko Pižurica), BK „Sombor” (bronzana medalja na Mediteranskim igrama do 22 godine - Omer Ametović i bronzana medalja Dragane Jovanović na omladinskom prvenstvu Starog kontinenta).

- Ponosni smo na sve naše reprezentativce, na njihov veliki rad, zalaganje, na to što u svaki meč ulaze punim srcem, ogromnom motivacijom da Srbiji donesu pobedu i sa ciljem da takmičenje završe na pobedničkom postolju intoniranjem srpske himne. U 2022. doživeli smo veliku radost od naših bokserki i boksera, očekujemo da se ovaj trend nastavi i u budućnosti i na tome vredno i neprestano radimo. Naše ambicije su uvek najveće, nastavljamo putem koji smo trasirali, kroz rad, red i disciplinu do novih pobeda i medalja – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.    

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)