ZAPAD GLEDA U NEVERICI: Rusija se vraća u sport na velika vrata?

Novosti online

07. 12. 2022. u 21:59

RAT u Ukrajini, koji Rusija zove "specijalna vojna operacija", kao jednu od posledica imao je i izbacivanje ruskih sportista iz skoro svih sportskih takmičenja, ali sada bi to moglo da se drastično promeni.

ЗАПАД ГЛЕДА У НЕВЕРИЦИ: Русија се враћа у спорт на велика врата?

FOTO: Tanjug/AP

Zapravo, nešto je već počelo da se menja ovog dana.

Najpre su Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (VTA) učinili nešto dosad nezamislivo, sa po milion dolara kaznili su Teniski savez Velike Britanije zbog letošnjeg maltretiranja Rusa i Belorusa u "belom sportu", kada su teniserima i teniserkama iz te dve zemlje zabranili da igraju na turnirima na Ostrvu, a onda je korak dalje otišao i predsednik Olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

On je danas najavio povratak Rusa na velika nadmetanja, misleći tu na Olimpijske igre, čije je naredno izdanje 2024. godine u Parizu.


- Za razliku od drugih konflikata u prošlosti, ovoga puta su neke države pomislile da imaju pravo da samostalno brane sportistima drugih zemalja da učestvuju na Olimpijskim igrama, iz političkih razloga. A ako sport postane sredstvo za politički uticaj, on će se potpuno raspasti - rekao je Bah, a prenosi ruska agencija "RIA Novosti".


Tome je dodao i sledeće:

- Potrebno nam je da sve države učestvuju na Olimpijskim igrama, uključujući, a naročito uključujući, države koje su u konfliktu. Ako bi samo one zemlje koje sebe smatraju saveznicima učestvovale, onda olimpijska nadmetanja ne bi bila pravi simbol mira. Čovečanstvo nema mnogo prilika da se udružuje - zaključio je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)