SARA VEROVALA U ZLATO: Posle svetske i evropske krune na redu su OI u Parizu

G. K.

27. 11. 2022. u 08:00

TROFEJNA godina za srpski boks postala je još berićetnija kada je na omladinskom SP u Španiji Sara Ćirković osvojila titulu

САРА ВЕРОВАЛА У ЗЛАТО: После светске и европске круне на реду су ОИ у Паризу

FOTO: IBA

Ona je u finalu kategorije do 50 kilograma ubedljivo savladala Sofi Vinter Roshaug iz Danske rezultatom 5:0 i tako donela našoj zemlji prvo zlato u istoriji na ovim takmičenjima.

- Presrećna sam i prezadovoljna, za ovaj uspeh je najzaslužniji moj trener Mirko Ždrale. Ne mogu reći da nisam očekivala ovo pošto sam ove godine bez poraza u ringu. Kada sam dolazila na SP, u glavi mi je bilo da ću osvojiti zlato, jer smo mnogo radili. Nadam se da ću iduće godine uspeti da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - rekla je za sajt BSS Ćirkovićeva.

Članica Obilića iz Zvornika je do pobedničkog podijuma stigla nanizavši četiri pobede. Pre Dankinje su redom padale takmičarke iz Meksika, Engleske i Indije. Pored planetarne krune, Sara je ove godine bila najbolja i na kontinentalnom prvenstvu u Bugarskoj čime je samo potvrdila dominaciju u svom uzrastu (do 18 godina). BSS je na medalje sa SP do 18 godina čekao 24 godine, kada je u Buenos Ajresu Geard Ajetović bio srebrni, a Dejan Ribać bronzani.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)