RUMUNSKA LIGA NAJJAČA U EVROPI: Čak 49 rukometašica sa poslednjeg EP igra u klubovima naših komšija

S. K.

26. 11. 2022. u 17:01

EVROPSKA rukometna federacija se na svom sajtu eurohandball.com pita koja je liga najjača na Starom kontinentu. Odgovor zavisi od brojnih kriterijuma. Norveška,koja u poslednje dve godina dala evropskog šampiona (Vajpers), Nemačka (Bithajm osvojio Evroligu, Španija (Gran Kanarija trijumfovala u Kupu Evrope) ili Rumunija, u čijim klubovima igra 49 rukometašica iz 12 zemalja sa poslednjeg EP u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

РУМУНСКА ЛИГА НАЈЈАЧА У ЕВРОПИ: Чак 49 рукометашица са последњег ЕП игра у клубовима наших комшија

FOTO: Jozo Čabraja

Čak 11 rumunskih klubova imaju strane igračice. Iza Rumunije su Danska sa 39, Francuska sa 38, Nemačka sa 34 igračice... Srbija ima pet, a Holandija nema nijednu igračicu koja igra u njenom prvenstvu, što znači da sve Holanđanke platu zarađuju u inostranstvu.

Što se klubova tiče najviše igračica sa poslednjeg EP ima slovenački Krim - čak 13. Iz Ljubljančanki su francuski Bres i bukureštanski Rapid i CSM sa 11 igračica...

Na kraju u EHF zaključuju da 304 igračice iz 16 selekcija igraju u 17 nacionalnih šampionata.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a