SRBIJO, IMAŠ ŠAMPIONKU SVETA! Nestvarna godina za sjajnu bokseru, ovo dugo niko nije uspeo (FOTO)

Novosti online

25. 11. 2022. u 20:11 >> 20:18

Rođena za velika dela, rođena da pokori svet! Srpsko boksersko čudo od deteta nastavlja zlatni niz, nastavlja da korača zlatnim stazama koje je popločala u znoju lica svog.

СРБИЈО, ИМАШ ШАМПИОНКУ СВЕТА! Нестварна година за сјајну боксеру, ово дуго нико није успео (ФОТО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Sara Ćirković je ime koje će zauvek ostati upisano u anale svetskog boksa, devojčica milog osmeha i silovite pesnice. Srpska boks reprezentativka sedam meseci od osvajanja titule najbolje  omladinske bokserke Starog kontinenta, kada je Srbiji donela medalju na koju se čekalo 23 godine, potvrdila je dominaciju i na šampionatu sveta koje se održava u španskom mestu Benidorm. Ćirkovićeva je osvojila svetsko zlato savladavši u finalu predstavnicu Danske Vinter Sofi Roshaug u kategoriji od 48 do 50 kg, a zanimljivo je da u 2022 godini ima 21 pobedu i nijedan poraz.

Poslednju svetsku medalju u omladinskom boksu Srbija je osvojila 1998. godine, kada je u argentinskoj metropoli Buenos Ajresu srebro osvojio Geard Ajetović, dok je Dejan Ribać osvojio bronzu.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Sada, 24 godine kasnije istoriju zlatnim slovima ispisala je čudesna Sara Ćirković, srpska reprezentativka, članica BK “Obilić” iz Zvornika, potvrdivši epitet neustrašive “Obilićevke”. Ćirkovićeva je u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji pobedila izvanrednu bokserku Tamana iz Indije. Bio je to sudar Evropske i azijske šampionke u kome je svu snagu, talenat, raskoš udaraca i hrabro srce  pokazala naša Sara.

FOTO: IBA

Omladinsko Svetsko prvenstvo 2022. ušlo je u istoriju i kao najmasovnije u istoriji. U konkurenciji 598 boksera iz 73 države ukupno 21 zemlja imala je svog predstavnika u finalu, među njima i Srbija u liku i delu Sare Ćirković. Ni jedna zemlja, osim Srbije, sa Balkana, uključujući i veliku boksersku silu Tursku koja je ovde nastupila sa skoro čitavim ženskim i muškim timom nije imala ni jednog finalistu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu