KAKAV POTEZ! Legendarni as naše odbojke novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Novosti online

13. 11. 2022. u 16:05

Đula Mešter, dosadašnji prvi potpredsednik OSS, izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini.

КАКАВ ПОТЕЗ! Легендарни ас наше одбојке нови председник Одбојкашког савеза Србије

FOTO: OSS

Delegate Skupštine OSS na početku rada pozdravio je Zoran Gajić, dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Delegati su dugotrajnim aplauzom pozdravili Gajića, a onda se pristupilo radu, kojem je predsedavalo predsedništvo u sastavu Petar Bogunović, Zlatko Petrović i Gordan Vilimanović, i u kome je učestvovalo 49 od 50 delegata.

Đula Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

Đula Mešter, novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, FOTO: OSS

Đula Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS.

Đula Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine.

Đula Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik.

Đula Mešter, novi predsednik OSS-a / FOTO: OSS

Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona.

Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu