VUČIĆ DOBIO POKLON OD NAŠIH ZLATNIH DEVOJAKA: Tijana Bošković predsedniku uručila dres reprezentacije

Novosti online

17. 10. 2022. u 10:50

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić organizovao je prijem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

ВУЧИЋ ДОБИО ПОКЛОН ОД НАШИХ ЗЛАТНИХ ДЕВОЈАКА: Тијана Бошковић председнику уручила дрес репрезентације

Printscreen

Tijana Bošković, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije, uručila je predsedniku poklon – dres reprezentacije sa brojem 18, a Vučić se zahvalio.

Podsetimo, zlatne devojke odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, ubedljivim trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima.

Vučić se na početku obraćanja našalio, rekavši da je svestan da je devojkama ovaj prijem "smaranje", posle onakvog dočeka građana sinoć, dodajući: "šta da vam radim, kada osvajate toliko medalja".

"U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečmu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada, jedan timski sport napravio u našoj i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta za redom osvoio srebro i bronzu sa Olimpijksih igara, dva puta za redom sa Svetskom prvenstvu, tri puta na Evropskom... Nema takvog kolektiva i Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha", rekao je Vučić.

Dodao je da je bilo neverovatno igrati svaku utakmicu na pobedu, jer su devojske postigle skor 12 od 12, pobedile su sve protivnike, Poljsku i SAD dva puta.

"Prosto je neverovatan, fascinantan rezultat, ogromna mentalna i fizička snagam izuzetna pripremljenost", rekao je Vučić.

Odbojkašice Srbije savladale su Brazil u velikom finalu svetskog prvenstva sa 3:0 u setovima 26:24, 25:22, 25:17 i odbranile titulu prvaka sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna