SRBIJA U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Nestvarne odbojkašice nokautirale i Amerikanke, igraće za zlato!

Č. V.

12. 10. 2022. u 19:30 >> 22:26

ODBOJKAŠICE Srbije igraju nestvarno i boriće se za novu zlatnu medalju. Drugi put je snagu naše selekcija na Svetskom prvenstvu osetala selekcija SAD koja je poražena sa 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23).

СРБИЈА У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА! Нестварне одбојкашице нокаутирале и Американке, играће за злато!

FOTO: FIVB

Izabranice Danijelea Santarelija pokazale su koliko su moćne i u ovom polufinalu. Najbolji pokazatelj je taj što je Amerika drugi put na prvenstvu savladana, prvi put maksimalnim rezultatom, a kada se na taj način trijumfuje protiv aktuelnog olimpijskog šampiona jasno je koliko je rival kvalitetan.

Srbija je dominirala u potpunosti, osim trećeg seta kada je došlo do pada. Nije se nijednog momenta preimetio umor kod naše selekcije uprkos tome što je juče odigrala maratonski meč protiv Poljske koji je rešen tek posle pet setova.

Prva dva seta je naša reprezentacija dobila na identičan način. Ključnu razliku pravila je sredinom istih i Amerikanke nisu uspevale da nađu odgovor za sjajnu predstavu rivalki i vrate se u igru.

A onda se desio neobjašnjiv pad u četvrtom setu. Sve je slutilo ka tome da Srbija ide ka ubedljivoj pobedi, no SAD su pronašle neku novu energiju, iskoristile pad u igri "orlica" i ubedljivo dobile ovaj deo susreta.

Četvrti set bio je neverovatno napet. Srbije je vodila sa 8:4, Amerikanke se vratile i preokrenule na 11:13. Ipak, naša selekcija je uspela da nađe snagu, povrati igru iz prva dva seta i u finišu stekne velikih 23:19.

No, nisu na predaju pomišljale olimpijske šampionke, spasile su dve meč lopte, ali treću nisu uspeli. Tijana Bošković je zakucala loptu i odvela Srbiju u finalu.

Najefikasnija kod Srbije bila je Tijana Bošković koja je brojala do 33, nju je pratila Bianka Buša sa 15 poena. Na drugoj strani najbolja je bila Kelsi Robinson sa 18, dok je Andrea Drus dodala 14.

Naša reprezentacija će se u finalu sastati sa pobednikom meča Brazil - Italija (četvrtak, 20). Meč za zlato na programu je u subotu od 20 sati.

Četvrti set: Srbija - SAD 25:21, 25:20, 17:25, 25:23

24:23 - Šteta! Nije smeč Tijane Bošković dirao blok, pa tajm-aut zove Santareli.

24:22 - Dva vezana poena osvojile su naše protivnice. Ipak, prvu meč loptu našoj selekciji donosi Tijana.

23:19 - Kakav poen, ali kakva odbrana libera Teodore Pušić. Tijana Bošković blista u finišu meča.

21:19 - Sjajno se Srbija odbranila, a onda napala Boškovićeva i od toga nema odbrane. Sa klupe SAD su regaovale tajm-autom.

19:19 - Stabilizovala je Srbija igru i sada se igra poen za poen. Velika borba se vodi u zvaršnici četvrtog seta.

17:17 - Čekao se as i došao je od Buše. Ipak, Drus je donela novo izjednačenje Amerikankama.

16:16 - Dva poklom poena SAD i povratak naše selekcije u igru. Propustile su naše devojke kontru da povedu.

13:15 - Svaki poen je veoma bitan, no Amerikanke deluju bolje na terenu. Santareli tajm-autom pokušava da trgne Srpkinje.

12:13 - Amerikanke sve bolje serviraju i naše devojke se muče da stabilizuju prijem. To je glavni preduslov zašto su se vratile u ovaj set koji su loše počele.

10:10 - Lako je Srbija ispustila četiri poena viška i sada praktično sve kreće od početka u ovom setu.

9:7 - Serija Amerikanki 3:0. Loša na prijemu je Sara Lozo, ali dobija podršku od saigračica, a niz rivalki je prekinula Tijana Bošković.

8:4 - Prvi put naša selekcija ima četiri razlike u četvrtom setu, i u ranoj fazi selektor SAD traži tajm-aut.

FOTO: FIVB

7:4 - To se čekalo, Tijana Bošković je osvojila prvi poen u ovom delu meča. Srbija odlično izgleda na startu.

4:2 - Poen za poen na startu četvrtog seta. Ipak, dobro je da napad ponovo dobro funkcioniše. To je prekinula sjajnom blokom Stevanovićeva.

1:1 - Odlično je počeo set za našu selekciju. Poen je osvojila Mina Popović, ali onda je usledila servis greška Bojane Drče.

Treći set: Srbija - SAD 25:21, 25:20, 17:25

17:25 - Amerikanke su zaigrale dosta borbenije, a Srbija se opustila, pa meč neće biti rešen u tri seta. Malo ko se nadao ovakvom ishodu posle dva seta u kojima su izabranice Danijelea Santarelija dominirale.

16:23 - Pokušava naša selekcija da vrati samopouzdanje. Neće tek tako da se preda u trćem setu.

13:20 - Treći set je praktično izgubljen. Srbija treba da zaboravi sve i ponovo povrati prepoznatljivu igru u četvrtom delu meča.

10:16 - Drugi tajm-aut u kratkom vremenskom intervalu traži Santareli ne bi li podigao naše odbojkašice i pomogao im da se vrate na nivo iz prva dva seta.

10:14 - Definitivno su se probudile Amerikanke i one su sada te koje diktiraju stvari na terenu. Naše rivalke su napravile seriju 10:3.

10:12 - SAD izgleda nešto bolje u trećem setu. Ipak, naša selekcija će učiniti sve da ponovo pronađe prepoznatljiv ritam i vrati se u potpunosti u ovaj segment susreta.

FOTO: FIVB

8:8 - Tri vezana poena osvojile su Amerikanke, ali je Tijana uspela da to da prekine i Srbija neda rivalkama da se odlepi.

7:5 - Majstorija Bojane Drče. Svi su očekivali dizanje, a ona je "skuvala" loptu. Nakon toga je usledio i njen as.

3:2 - Ostala je Drus bez bloka, ali je poslala loptu u aut. Srbija u potpunosti kontroliše duel, a prvo vođstvo našoj selekciji u trećem setu donela Buša posle odličnog bloka.

Drugi set: Srbija - SAD 25:21, 25:20

25:20 - Fantastična Srbija je udaljena set od finala. Odbojku koju igraju naše devojke je neverovatna, veliko je uživanje gledati ih kako dele lekcije na terenu.

23:20 - Nezaustavljiva je Tijana Bošković. Još dva poena dele Srbiju od osvajanja drugog seta.

21:17 - Ovo je fantastična odbojka svetskih šampionki. Naša selekcija "melje" olimpijskog prvaka.

19:16 - Posle "bombe" Boškovićeve naša selekcije ide na velikih tri razlike. Srbija je na dobrom putu da povede sa 2:0.

17:15 -  Gde je prvi, tu je i drugi. Dva vezana asa upisala je Jovana, ali Amerika je uspela da je skloni sa servisa.

16:15 - Šteta! Amerika se vratila i Srbija je propustila priliku da se odlepi i praktično obezbedi 2:0. Prvi as našoj selekciji donela je Stevanovića, ali imala je saveznika u mreži.

13:11 - Bitan poen je osvojila Buša i prekinula seriju protivnica od 2:0. Ovo je bio osmi poen našeg primača servisa.

12:10 - Amerika je došla do poena, ali tako što su sudije videle prelaz Boškovićeve. Ipak, čelendž je tražila naša selekcija, no bio je neuspešan.

Brankica Mihajlović/FOTO: FIVB

11:8 - Velikih +3 našoj selekciji donosi Stevanovićeva. Srbija se ponovo sredinom seta odlepljuje na osetnije vođstvo. Sa klupe SAD traže tajm-aut ne bi li našle rešenje za odličnu igru rivalki.

9:8 - Velika borba se vodi u drugom setu, za sada nijedna selekcija ne uspeva da se odlepi.

6:6 - Prednost Americi je posle dobrog bloka vratila Pulter, no novo izjednačenje donela je Boškovićeviva koja ima 12 poena.

5:4 - Razmenjene su servis greške i Srbija i dalje ima minimalnu prednost, a novu servis grešku je napravila Drus.

2:1 - Ogbogu je donela Amerikankama prvi poen, ali odlično je uzvratila Buša koja igra sjajan meč za sada. Preokret nam je donela fenomenalna Bošković.

Prvi set: Srbija - SAD 25:21

25:21 - To je to! Još dva koraka nedostaju Srbiji da se nađe u finalu. Prvi set je okončan posle "koreje" i prvim poenom Jovane Stevanović.

24:19 - Odličan prvi set Srbije, a prvu set loptu našoj reprezentaciji donela je Boškovićeva koja je već stigla do 10 poena.

22:18 - Osmim poenom je Tijana Bošković prekinula seriju rivalki, a onda je sjajno reagovala u bloku i praktično vratila stvari na svoje mesto.

20:17 - Seriju od 3:0 prave Amerikanke, ali i dalje je to osetna prednost naše selekcije. Sada Santareli ne želi ništa da prepusti slučaju i traži tajm-aut.

18:13 - Vezala je tri poena Mihajlovićeva. Važno je da se i ona razigra i za sada to funkcioniše sjajno, a posle poena Buše prvi put "orlice" imaju velikih pet poena prednosti. Opet su sa klupe SAD zatražili tajm-aut.

15:12 - Konačno tri razlike za našu selekciju. Odmah je Kirani zatražio tajm-aut ne bi li zaustavio nalet Srpkinja koje odlično izgledaju u prvom setu i vode potpuno zasluženo.

12:10 - Veliku priliku propustila je Srbija da ode na tri poena prednosti, propušteno je nekoliko prilika i onda je izblokirana Buša.

9:9 - Naše rivalke su napravile seriju 2:0, ali ona je prekinuta dobrim blokom Maje Aleksi- Ipak, potom je usledila servis greška Brankice Mihajlović.

8:6 - Posle greške Eni Drus prvi put izabranice Danijelea Santerelija imaju prednost od dva razlike.

7:6 - Odlično je Boškovićeva otvorila meč i za sada je ona prvi izbor u napadu Srbije. Na semaforu se potom upisala i Brankica Mihajlović.

FOTO: FIVB

5:4 - Srbija prvi put vodi posle serije 3:0. Amerikanke su izjednačile, ali prednost je brzo našoj reprezentaciji brzo vratila Buša.

2:2 - Prvi poen u ovom polufinalu osvojila je Andrea Drus, a prvi as bio je delo Alesandre Frenti, potom je napravila i servis grešku. Drugi poen našoj selekciji donela je Tijana Bošković.

Uoči meča:

Izabranice Danijelea Santarelija su juče u triler završnici i neverovatnom meču uspele da savladaju Poljsku i domognu se plasmana među četiri najbolje selekcije.

Naša reprezentacija je do sada furiozno prošla kroz takmičenje - zabeležila je sve pobede, a izgubila je svega četiri seta (dva od Poljske i dva od Bugarske u grupnoj fazi).

Aktuelne svetske i olimpijske šampionke su već odmerile snage na ovom šampionatu. Bilo je to u drugom delu nadmetanja, kada je Srbija sa maksimalnih 3:0 očitala lekciju rivalkama.

Opšte je poznato da je teško istu selekciju pobediti dva puta na jednom takmičenju, ali ove devojke su nas navikle da mogu da urade sve što požele.

Podsetimo, u drugom polufinalu koje na programu sutra od 20 sati sastaju se Brazil i Italija.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu