ISTORIJA SRPSKOG RVANJA: Naša zemlja prvi put ima šest rvača na Svetskoj rang listi

Tanjug

07. 10. 2022. u 17:16

SRBIJA po prvi put od kako se vodi evidencija ima šest rvača na rang listi Svetske rvačke federacija (UWW), saopšteno je danas.

ИСТОРИЈА СРПСКОГ РВАЊА: Наша земља први пут има шест рвача на Светској ранг листи

FOTO: M. Vukadinović

Među prvih pet najboljih rvača sveta u težinskim kategorijama nalaze se šest naših rvača.

Zurabi Datunašvili je na prvom mestu, a Ali Arsalan na drugom. Na trećem mestu su Mate Nemeš i Sebastijan Nađ, Viktor Nemeš je četvrti, dok je Stevan Micić peti.

- Još smo pod utiskom trijumfa srpskog rvanja i istorijskog uspeha naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu, a dokazi o superiornosti srpskih rvača stižu sa najvišeg nivoa u svetu rvanja. Ovakvo rangiranje na listi UWW-a je jasan pokazatelj da je srpsko rvanje najbolje rvanje današnjice - rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije (RSS) Željko Trajković, preneo je RSS.

On je istakao da srpsko rvanje nastavlja ka novim pobedama.

- Naš sistem rada, kvalitet stručnog štaba, taktika, strategija usmerena ka postizanju najboljih rezultata i pomeranju granica pokazao se kao pravi način za realizaciju i nemogućeg. Još jednom čestitam našim rvačima na zvaničnoj potvrdi njihovih vrednosti, trenerima na trudu i celom timu na neizmernoj energiji i posvećenost. Nastavljamo dalje, ka novim pobedama - dodao je Trajković.

BONUS VIDEO: JURIŠ NA ZLATO U ARENI: Rvači Srbije bruse formu u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)