CIRKUS ZVANI ODBOJKA: Ovo što radi FIVB nema nigde! Srpkinje u čudu

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:13

Svetska odbojkaška federacija (FIVB), nepuna dva sata po objavljivanju tabela grupa druge faze Svetskog prvenstva za odbojkašice, još jednom je promenila izgled tabela.

ЦИРКУС ЗВАНИ ОДБОЈКА: Ово што ради ФИВБ нема нигде! Српкиње у чуду

FOTO: FIVB

Naime, iako je sistemom takmičenja bilo predviđeno da se u drugu fazu prenose svi rezultati ostvareni u prvoj rundi takmičenja, kasno sinoć su na sajtu FIVB objavljene tabele po kojima se prenose samo rezultati ostvareni sa reprezentacijama koje su se plasirale u nastavak planetarnog takmičenja.

Po najnovijim informacija sa sajta FIVB, u drugu fazu sve selekcije prenose kompletne rezultate ostvarene u takmičenju po grupama, objavio je Odbojkaški savez Srbije.

Tako smo u veoma kratkom roku imali dve kontradiktorne odluke, odnosno vraćanje na staro. Pravila će biti onakva kakava su definisana pre početka takmičenja. Sve reprezentacije koje su prošle u drugu grupnu fazu prenose sve osvojene bodove.

Ovakva situacija verovatno nije bila prijatna devojkama koje se bore za svetsku titulu, ali planove srpskog tima nisu mogli da poremete promenama. Srbija je jedini bod u pet mečeva ispustila protiv Bugarske koja je osvojila dva seta protiv našeg tima, pa tako odbojkašice u novoformiranu grupu ulaze sa liderske pozicije.

Standings provided by Sofascore

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, branilac titule, igraće u drugoj fazi u Grupi F, u 1. kolu protiv Poljske, u utorak od 20.30 časova. U 2. kolu Srbije će igrati protiv Dominikanske Republike u sredu od 19.00 časova, a u 3. kolu protiv Tajlanda u petak od 15.00 časova. Seniorke Srbije će u poslednjem, 4. kolu odmeriti snage protiv Turske u subotu od 17.30 časova. U F grupi će još igrati SAD, Kanada i Nemačka.

U E grupi osmine finala, u Roterdamu će igrati Italija, Belgija, Holandija i Portoriko iz A grupe i Kina, Japan, Brazil i Argentina iz D grupe.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

MILICA UPUTILA PORUKU VATRENIMA: Oglasila se posle eliminacije moćnog Brazila