PRED ODBOJKAŠICAMA JOŠ ČETIRI IZAZOVA PRE ODLUČUJUĆIH BITKI ZA PEHAR: "Moramo i možemo mnogo bolje"

S. R.

01. 10. 2022. u 21:50

CILj je bio sačuvati energiju za bitke koje slede. Svetsko prvenstvo u Holandiji i Poljskoj izuzetno je dugačko, a format nadmetanja je neuobičajena situacija sa kojom se susreću odbojkašice Srbije i ostale učesnice.

ПРЕД ОДБОЈКАШИЦАМА ЈОШ ЧЕТИРИ ИЗАЗОВА ПРЕ ОДЛУЧУЈУЋИХ БИТКИ ЗА ПЕХАР: Морамо и можемо много боље

FOTO: FIVB

Naše dame su zatvorile prvu fazu takmičenja pobedom nad olimpijskim šampionkama SAD u grupi C - 3:0, po setovima 25:20, 25:23, 25:12.

Posle pet mečeva u uvodnom delu, u narednoj rundi sledi još četiri. Zato je posebno bilo bitno svesti utrošak energije na minimum. Odbojkašice su zamisli selektora Danijelea Santarelija sprovele u delo. Jedini meč koji se neplanirano odužio je bio protiv Bugarki, ali su i tu pokazale dozu zrelosti. Sve ostalo je bilo besprekorno, nejake Kanađanke, Nemice i Kazahstanke bile su lak zalogaj.

- Moramo još da napredujemo u nekim segmentima, ali sam video i mnogo pozitivnih stvari u našoj igri. Moramo da proučimo i loše stvari. Svaki meč je važan za nas - ističe u prvi plan italijanski strateg.

Priliku da osete parket dobile su skoro sve igračice, što može da bude od izuzetne važnosti u nastavku šampionata.

- Dao sam priliku devojkama koje dosad nisu igrale mnogo, jer je takmičenje dugo i potrebna mi je svaka igračica. Važan je stav koje su pokazale na terenu. Svima kojima sam ukazao šansu unele su u igru pozitivnu energiju i srećan sam zbog toga - istakao je Santareli.

Još jedna olakšavajuća okolnost za naše odbojkašice jeste to što će se druga faza igrati u Lođu (od 4. do 9. septembra), pa ih ne očekuje naporno putovanje kakvo su imale iz Arnema na samom početku prvenstva.

Sa druge strane, grupa B sa kojom se ukrštamo igrala se na severu Poljske - Gdanjsku. To bi moglo da predstavlja mali hendikep za Dominikansku Republiku, Tursku, Tajland, ali i domaćina. Osim toga što će morati da se aklimatizuju na uslove u "Atlas areni", imaće dan manje za pripremu. Duh rukometnog sistema se proširio, pa se u novoformiranu grupu F prenose svi bodovi, a od ukupno osam selekcija koje se ukrštaju samo četiri prvoplasirane izboriće plasman u četvrtfinale, odnosno završne bitke za trofej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije