BRAVO ANGELINA: Srpska atletičarka najbolja mlada sportistkinja Evrope (FOTO)

Novosti online

30. 09. 2022. u 22:19 >> 22:31

SRPSKA atletičarka Angelina Topić proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope!

БРАВО АНГЕЛИНА: Српска атлетичарка најбоља млада спортисткиња Европе (ФОТО)

FOTO: OKS

Angelina je osvojila je prvo mesto u konkurenciji pet finalista odabranih od strane  Evropskog olimpijskog komiteta , a izbor je održan večeras u Olimpiji.

Pored osvajačice bronzane medalje na seniorskom Evropskom prvenstvu u Minhenu u konkurenciji za nagradu bilo je još četvoro sportista: Izraelka Darija Atmanova (ritmička gimnastika), Italijan Filipo Bertoni (plivanje), Grkinja Sofija Dalidu (rvanje) i Britanka Andrea Spindolini-Sirjak (skokovi u vodu).

Vidno raspoložena i sa osmehom nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope, Angelina Topić je izjavila:

- Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture - rekla je Angelina.

- Osvajanje Evropskog prvenstva u atletici do 18 godina, osvajanje bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu i osvajanje bronzane medalje na seniorskom Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu kao najmlađa na terenu, a iznad svega, skok svetskog rekorda ostvario mi je životni san i to mi je pokazalo da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu Piotr Nurovski mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše da idem napred bez oklevanja i da nikada ne prestanem da učim i usavršavam se - zaključila je kćerka legendi naše atletike Dragutina i Biljane.

Olimpijski komitet Srbije čestitao je Angelini Topić, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na svim ostvarenim rezultatima koje je večeras krunisala sjajnim plasmanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024