ODBOJKAŠICE NASTAVILE DA NIŽU POBEDE: Srbija silovito do četvrtog trijumfa na Svetskom prvenstvu

Č. V.

30. 09. 2022. u 14:07

ODBOJKAŠICE Srbije nastavile su sa pobedama na Svetskom prvenstvu, pošto su u četvrtom kolu savladale Kazahstan sa 3:0 (25:13, 25:17, 25:10)

ОДБОЈКАШИЦЕ НАСТАВИЛЕ ДА НИЖУ ПОБЕДЕ: Србија силовито до четвртог тријумфа на Светском првенству

FOTO: FIVB

Izabranice Danijelea Santarelija su agresivno ušle u meč od starta. Odmah su rivalkama stavile do znanja da nemaju šta da traže i i da će prvu pobedu morati da pokušaju da potraže u nekom drugom duelu.

Srbija je praktično svaki set prelamala na početku i Kazahstankama nije ostavljeno prostora za senzaciju. Ovaj meč je ujedno bio dobra prilike da naše odbojkašice dodatno podignu samopouzdanje za nastavak takmičenja.

Dominacija naše selekcije se ogleda i u tome da su protivnicama prepustile samo 40 poena. Takođe, Santareli je uspeo da odmori neke bitne igračice i da prostora onima koje su manje igrale.

SILOVITO Mina Popović blokira rivalku/FOTO: FIVB

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Mina Popović i Bankica Mihajlović sa po 12 poena, pratila ih je Maja Aleksić sa 11. Na drugoj strani najbolja je bila Tatjana Nikitina sa 12, dok je Natalija Smirnova dodala pet.

Odbojkašice Srbije naredni meč u grupi igraju protiv selekcije SAD, u subotu od 19 sati. To će biti susret jedine dve neporažene reprezentacije u ovoj grupi.

 

BONUS VIDEO: Dolazak bronzanih odbojkašica u Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere