NAJBRŽE RASTUĆI SPORT NA SVETU: Padel opčinio i Beograd, otvoren Reket centar Košutnjak uz sjajan humanitarni turnir (FOTO/VIDEO)

Č. Vuković

25. 09. 2022. u 19:48

PADEL, sport nalik tenisu, trenutno ima najveći rast popularnosti u svetu kada se radi o sportskim disciplinama, a upravo je humanitarnim turnirom u padelu otvoren Reket centar Košutnjak.

НАЈБРЖЕ РАСТУЋИ СПОРТ НА СВЕТУ: Падел опчинио и Београд, отворен Рекет центар Кошутњак уз сјајан хуманитарни турнир (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Č. Vuković

Ovaj relativno mlad, a vrlo zanimljiv sport, promovisan je na najbolji način na, a sami dueli bili su tokom oba dana vikenda izuzetno zanimljivi.


I, što je mnogo važnije, sve se odvijalo kako bi se skupila sredstva za Prihvatilište za decu na Zvezdari.


U megdanima nalik teniskim, jer se igra na dva dobijena seta, koja se osvajaju kada se dođe do šest gemova, prisutni su mogli da uživaju.


A među prisutnima bio je i ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali, koji je i sam uzeo učešće u humanitarnom nadmetanju u padelu.

- Meni je ovo sjajno. Ovo je sjajan sport, najbrže rastući na svetu, verovali ili ne. Kao što vidite, igra se u parovima, timski je, dobra je atmosfera, dinamično... Jednostavno, za ljude koju su u mojim godinama, malo starije, nekako je mnogo lakše to  nego neki drugi sport kao što je košarka ili fudbal. Sa druge strane, s obzirom na humanitarni karakter ovog turnira... Mene su pozvali i ja sam se odazvao: jedan meč sam dobio juče, jedan izgubio, ali na kraju krajeva, to i nije važno, sve što se zaradi ovde ide za Prihvatilište za decu na Zvezdari. Kao gradonačelnih Beograda tu ustanovu sam, ne mogu da kažem osmislio, ali tu lokaciju na kojoj se sada nalazi, mi smo uspeli da to obezbedimo za njih. I svaki put kada me pozovu za takve stvari, ja sam tu. Spojili smo lepo sa korisnim, lep vikend u Beogradu i, kažem, neki novac smo zaradili za Prihvatilište, pa će deca to da iskoriste za ono što im je najpotrebnije.

 

Padel je javno podržao i najbolji teniser kog je Srbija ikada imala.

- Da, i Novak Đoković je podržao, a i on, i njegov brat Đorđe, ali i velik broj tenisera ovo igraju. Veliki broj fudbalera, takođe. A i veliki broj ljudi koji nisu sportisti. Jednostavno, ne treba vam da učite udarce: uzmete reket i krenete da prebacujete i to tako dođe. Dakle, mnogo je jednostavnije da krenete da ga igrate. Nije slučajno to najbrže rastući sport kada je popularnost u pitanju u svetu - istakao je ministar finansija.

On ističe da je potrebno još više turnira u padelu.

- Apsloutno je potrebno. Gledajte, za mene kao nekadašnjeg sportistu, a i sada u ovim godinama pokušavam da se bavim bar trčanjem... kad spojite lepo sa korisnim, i sport i humanost na delu, nema ništa lepše od toga - zaključio je Siniša Mali.

Što se samog turnira tiče, prvo mesto osvojila je ekipa Nika, u sastavu Nikola Nikodijević - Kika Radovanović, a drugu poziciju tim "N/S" u sastavu Milan Tabašević - Stevan Milić. Dvoboj poraženih polufinalista pripao je ekipi Carića, koji su nadigrali Bebetose.

Bonus video - PADEL: Sport sa najbržim rastom popularnosti u svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)