ZLATNE SE PITAJU: Odbojkašice Srbije nastavljaju takmičenje na Svetskom prvenstvu

S. Krstović

26. 09. 2022. u 07:17

DUGO su čekale da startuju na 19. SP u Holandiji i Poljskoj, a onda će za manje od 24 časa da odigraju dve utakmice. Odbojkašice su sinoć u svom prvom meču u grupi C u Arnemu odmerile snage sa Kanadom, a već danas od 16 časova ih očekuje duel sa Bugarskom.

ЗЛАТНЕ СЕ ПИТАЈУ: Одбојкашице Србије настављају такмичење на Светском првенству

Odbojkašice Srbije Foto FIVB

Potom sledi pauza zbog selidbe u Lođ, gde će 29. septembra da igraju sa Nemačkom, 30. sa Kazahstanom, a 1. oktobra sa olimpijskim šampionkama, Amerikankama. Prve četiri selekcije izboriće drugu fazu.

Današnji duel biće zanimljiv i što će Bugarke da predvodi supruga našeg korektora Aleksandra Atanasijevića - Elica Vasileva Atanasijević. Biće to i taktičko nadmudrivanje dvojice Italijana, jer je za kormilom naše selekcije Danijele Santareli, a Bugarske Lorenco Mičeli. U svakom slučaju, svetske prvakinje su favoritkinje, što moraju i da pokažu na terenu.

- Svaka ekipa u našoj grupi, pa i bugarska može da nam nanese problem. Ali najvažnije da odigramo maksimalno i pokažemo ko smo - ističe Bojana Milenković.

Srpkinje su na šampionat došle kao svetske prvakinje s namerom da odbrane titulu, ali su i svesne da je svaka medalja veliki uspeh. Ovih dana su se privikavale na ambijent fudbalskog stadiona "Gerle Doma" u Arnemu, na kojem su postavljena čak tri terena.

- Arena je neverovatna. Nije toliko toplo, ali je lepo. Devojke su mentalno i fizički spremne za dugačak turnir. Želimo da pokažemo svoju najbolju igru i zbog toga ćemo krenuti iz sve snage. Igraćemo maksimalno koncentrisano, jer želimo da pobeđujemo - naglašava selektor Danijele Santareli.

Ana Bjelica podseća da je startna postava sa SP 2018. u Jokohami, gde je osvojeno zlato, dosta izmenjena.

- Pre svega nedostaje Maja Ognjenović. Nema ni Stefane Veljković, Milene Rašić, Silvije Popović... Mi smo pokazale da možemo da igramo u bilo kom sastavu, da imamo energiju, homogenost tima, da osećamo podršku novog selektora. Dobro smo letos igrale Ligu nacija, ali ovo je sasvim drugo takmičenje. SP je veliki ulog, ambicije su nam najviše, trebaće nam malo i sreće. Grupa je malo teža, što je i dobro, kako bismo vremenom podigle formu. Prvu fazu takmičenja završavamo duelom sa Amerikom, protiv koje ćemo videti šta smo i ko smo - naglašava za sajt OSS Bjelica.

Naše devojke se ne opterećuju ni sistemom takmičenja, jer su svesne da na odluke čelnika svetske federacije ne mogu nikako da utiču. Ne brine ih ni činjenica što će se sa nekim selekcijima sastati dva puta u nokaut fazi. Opet, do finala ne mogu da odmere snage sa Italijom, Brazilom, Kinom ili Japanom.

- Znamo da je teško dvaputa dobiti istu ekipu na nekom takmičenju, ali opet smatram da je sistem i dobar. Sa rivalkama se dobro poznajemo, biće nam to prilika da se za drugu utakmicu još bolje pripremimo - smatra Sara Lozo.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)