MOTO GP PROTUTNJIO JAPANOM: Čudesni Italijan izleteo sa staze u poslednjem krugu, Australijanac priredio veliko iznenađenje

Novosti online

25. 09. 2022. u 12:40

VOZAČ Dukatija Australijanac Džek Miler pobednik je 16. trke sezone u Moto GP šampionatu za Veliku nagradu Japana, koja je danas vožena na stazi Motegi.

МОТО ГП ПРОТУТЊИО ЈАПАНОМ: Чудесни Италијан излетео са стазе у последњем кругу, Аустралијанац приредио велико изненађење

Foto: EPA

Miler je pobedio u vremenu 42:29.174 minuta. Australijanac je poveo od samog starta trke i zasluženo je slavio sa 3,409 sekunde prednosti u odnosu na vozača Red Bula Breda Bindera iz Južne Afrike.

Treći je bio Španac Horhe Martin iz ekipe "Prima Pramak", dok je četvrto mesto osvojio njegov zemljak Mark Markez iz Honde.

Vodeći u generalnom plasmanu Francuz Fabio Kvartararo bio je osmi sa 10,193 sekunde zaostatka za pobednikom, dok je njegov najveći rival Italijan Frančesko Banjaja izleteo sa staze u poslednjem krugu.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Kvartararo sa 219 bodova, dok je Banjaja drugi sa 201. Španac Aleš Espargaro je treći sa 194.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vože na drugog oktobra za Veliku nagradu Tajlanda.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna