UDOVIČIĆ GOVORIO O EVROPSKOJ NEDELJI SPORTA: Cilj je da promovišemo fizičku aktivnost

Novosti online

19. 09. 2022. u 14:36

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić je povodom predstojeće Evropske nedelje sporta izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija po peti put organizuje u Srbiji s ciljem da promoviše sport i aktivan način života.

УДОВИЧИЋ ГОВОРИО О ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ СПОРТА: Циљ је да промовишемо физичку активност

FOTO: MOS

- Ova manifestacija nalazi se u redovnom kalendaru aktivnosti koje zajedno sprovodimo sa našim prijateljima iz Evropske unije u cilju promocije sporta i zdravog načina života, deleći evropske vrednosti. Cilj svih aktivnosti koje su organizovane u okviru ovog događaja je da inspirišu i podstaknu sve nas da se pokrenemo i pokažu nam da fizička aktivnost treba da bude deo naše svakodnevnice. U Evropskoj nedelji sporta treba da pokažemo da smo deo jedne ogromne porodice u Srbiji, deo sportske porodice koju čine i vrhunski sportisti, ali i svi oni koji se rekreativno bave sportom i vole i žive sport. Cilj nam je da kroz ovu, ali i druge manifestacije poput predstojećeg Sajma sporta, promovišemo fizičku aktivnost, i da doprinesemo još većoj popularnosti sporta u Srbiji. Srbija je zemlja vrhunskih sportskih šampiona, ali mora da bude i zemlja zdravih navika svakog od nas. Zato je važno da se pokrenemo i pokažemo da svako od nas može biti šampion! - izjavio je ministar Udovičić.

Evropska nedelja sporta realizuje se od 23. do 30. septembra kroz mnogobrojne sportske i edukativne događaje širom Srbije, sa ciljem da se što veći broj građana, bez obzira na starost i fizičku spremu, podstakne na bavljenje fizičkom aktivnošću i edukuje o zdravom načinu života.

BONUS VIDEO: Pešić prekinuo Zvezdinu agoniju, ovako su crveno-beli poveli protiv Napretka

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili