JOŠ JEDNOM SMO CENTAR SVETSKOG SPORTA: Ministar Udovičić povodom otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju

Novosti online

11. 09. 2022. u 16:27

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je povodom Svetskog prvenstva u rvanju čiji je Srbija domaćin istakao značaj organizacije još jednog velikog međunarodnog sportskog takmičenja u našoj zemlji na kome će Srbija ugostiti više od 800 najboljih rvača iz celog sveta iz 78 zemalja i još jednom dokazati da je Srbija danas sa razlogom zemlja koju prepoznaju po sportu.

ЈОШ ЈЕДНОМ СМО ЦЕНТАР СВЕТСКОГ СПОРТА: Министар Удовичић поводом отварања Светског првенства у рвању

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Srbija je zemlja sporta, a kroz organizaciju međunarodnih sportskih smotri radimo na daljoj popularizaciji svih sportova, što je jedan od ciljeva i Svetskog prvenstva u rvanju – promocija ovog sporta, sportskog načina života, ali i naše Srbije. Verujem da će mnogi iskoristiti priliku da gledaju uživo naše, ali i najveće svetske rvače, i da će ovi šampioni podstaći najmlađe gledaoce da krenu stopama velikih, hrabrih i istrajnih sportista koji će se takmičiti u beogradskoj Areni na najvećoj svetskoj smotri jednog velikog sporta kao što je rvanje - rekao je ministar.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Udovičić dodaje i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da pruža punu podršku srpskom sportu i da će ostati do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i u budućnosti organizovala ovakva i slična takmičenja.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Organizacija ovakvih važnih takmičenja nas dodatno motiviše i podstiče da nadmašimo sami sebe, i nivo domaćinstva dignemo za lestvicu iznad, da postavimo nove standarde i da budemo uzor drugima. Siguran sam da ćemo i ovoga puta uspeti u tome. Spektakularno otvaranje Svetskog prvenstva u rvanju je pravi način da poželimo dobrodošlicu najboljim svetskim rvačima, a našim sportistima da nastave tradiciju osvajanja medalja na velikim sportskim takmičenjima. Nastavićemo da pomeramo granice i iznova pokazujemo zašto je Srbija prepoznata od strane međunarodnih sportskih organizacija kao sjajan domaćin najvećih sportskih događaja - istakao je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRIVEDENO VIŠE OD 100 MIGRANATA: Policija pretražuje teren (VIDEO)